Foto: Mophie

Notiser

Fra iOS 17 med nye ringelyder, håndtegn til animerte effekter, til Apple som nå selger USB-A til -C kabel.

Publisert Sist oppdatert

Først: Kabler.

Da Apple introduserte iPhone 15 med USB-C så var det selvfølgelig for å revolusjonere USB-kabelen! Neida, for selv om selskapet faktisk var med på å utvikle den symmetriske kontakten så tok det år og dag før flaggskipet iPhone fikk en slik port. 

Kjøper du en ny iPhone 15 så følger det med en fin, flettet USB-C til USB-C ladekabel. For litt av poenget er at det ikke skal produseres unødig mange strømadaptere som ender som esøppel. Men hva hvis du vil lade din iPhone fra en gammel USB-A strømadapter? 

Da trenger du muligens en kabel med to ulike ender. Det har Apple også skjønt, og tilbyr nå for salg gjennom egen nettbutikk en kjekk ledning til dette formålet, produsert av Mophie og kalt BOOST↑Charge Pro Flex. Den har også et kløktig magnetfeste for oppheng i kanten av bordflaten, eller vegger, eller taket (?).

Og så litt iOS 17 smånytt: Denne nye versjonen av operativsystemet for Apples mobile enheter har fått nyheter også i form av nye ringlyder! Stickers er vel og bra - men ringelyd! Sjekk ut videoen nedenfor.

En annen uventet nyhet er gjenkjenningen av håndbevegelser, og omsetting av disse til animerte effekter. Lag en hjertefigur med hendene, og du får animerte hjerter i bakgrunnen i Meldinger. Dette virker i ulike apper. Videre har du tommel opp eller tommel ned, eller også victory-symbolet med to v-formede fingre - noe som trigger festballonger (du vet, seiersfesten). Se videoen til våre svenske kolleger nederst.