SWIFT: Swift Playgrounds for iPad (Foto: Apple)

Lær koding på iPad

Apples gratis-app som er så enkel at selv far kan.

Publisert Sist oppdatert

Apple lanserte for en stund tilbake en gratis iPad-app som gir en introduksjon til koding i Swift. 

Swift Playgrounds, som er gratis, introduserer brukeren for de helt grunnleggende konseptene innen koding. Brukergrensesnittet er både grafisk og tekst-basert, slik at man kan se resultatene av kompilert kode umiddelbart. Og verdenen man utforsker programmering i er formet nærmest som et søtt lite spill, slik at miljøet også appellerer til barn.

Swift flyr høyt

iPad-appen gir en innføring til koding i Apples eget programmeringsspråk Swift, som er tilgjengelig i åpen kildekode og som også har blitt adoptert i stor stil av IBM.

Under mottoet “Everyone Can Code” har Apple også samlet en rekke ressurser på en egen nettside. Derfra er det lenker videre også til tekst-bøker for de litt mer viderekomne. Og under WWDC 2016 hadde Apple også egne sessions viet Swift Playgrounds.

Ressurser

I tillegg finnes det også en rekke andre ressurser både på nett og i AppStore, som for eksempel denne Swift-opplæringsappen for iOS.

Du kan lese mer om Swift Playgrounds her. Sjekk også ut noen videoer nedenfor. Swift Playgrounds for iPad laster du ned gratis her.

Via Apple