IKEA EMOTICONS: Slike symboler kan ditt iPhone-tastatur nå skrive for deg.

IKEA lanserer emoji-kolleksjon

Og Apple gir deg hele spekteret av hudfarger.

Publisert Sist oppdatert

Det begynte med typografiske tegn: Kolon, bindestrek og slutt-parentes. Det vil si :-). Smilefjes. 

Vi hadde det mye moro med taste-baserte mobiltelefoner i hine hårde dage. Heldigvis kom auto-formateringen som gjorde :-) om til ordentlige smilefjes da emojiene ble et eget tegnsett. Og det finnes mange av dem - noe du kanskje vil ha oppdaget ved å studere de alternative tastaturene på din iPhone.

Men vi kan selvfølgelig ikke få nok av emoji. Apple ser dette, og lanserer nå mulighet for å endre hudfargen på emoji-symboler som avbilder mennesker. Tradisjonelt har disse alle vært hvite, men nå får du tilgang til hele spekteret. 

Via Gizmodo.

IKEA-emojier

Men mer overraskende er det å se IKEA lansere egne emoji, eller emotikoner. Deres montasje-anvisninger kan jo være kryptiske nok (hvem liker å sitte igjen med en skrue når Ivar-hyllen er satt sammen?) om ikke de også skal benytte seg av symboler. 

ALLE HUDFARGER: Nå kommer ansikts-emojiene i alle hudfarger.

Men dersom du trenger å gi til kjenne din forkjærlighet for svenske kjøttbullar så kan du det nå – akkompagnert av svensk flagg, hjerter, bokhyller, og selvfølgelig også den ikoniske sekskant-nøkkelen. Fun fact: IKEA skriver umbraco, men offisiell benevnelse er unbraco. Så det så.

IKEAs emotikon-tastatur for iPhone er gratis å finne på AppStore her

Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via IKEA.