Foto: Apple

Nu kjör vi!

Apple har oppdatert sine kart for Norge, Sverige og Finland i strålende 3D og med "Se deg rundt"

Publisert

Endelig ble det vår tur når det gjelder Apples pågående forbedringer av kart-tjenesten. Flyover mangler, riktignok. Én dag, kanskje?

Mang en krik og krok landet rundt har nå fått partier med 3D-visning av bygninger, noen større og noen mindre områder. Se for eksempel Akershus Festning, slottet, operaen eller Stortinget i en tredimensjonal fremstilling.

Og det samme gjelder Apples svar på Street View - Se deg rundt. For der dette tilbudet er tilgjengelig er det utrolig mye flottere å se på - en sømløs opplevelse.

I tillegg til nye kartet, er det mange funksjoner som hjelper brukere med enkelt og greit å navigere og utforske verden. Veibeskrivelser med naturlig språk fra Siri gir mer naturlig veiledning som er lettere å følge, som: «Ved neste trafikklys, ta til venstre.»

Veibanevisning hjelper sjåfører med å unngå å svinge på feil sted eller kjøre forbi avkjøringer ved å sørge for at de ligger i riktig fil før de skal svinge eller kjøre inn på en vei. Fartskameraer varsler sjåføren når de nærmer seg fotobokser langs ruten, med muligheten til å se hvor de er plassert på kartet.

Med iOS 16 har Kart-appen fått en ruteplanlegger med flere stopp, slik at brukere kan planlegge inntil 15 stopp i forveien og automatisk synkronisere ruten fra Mac til iPhone når turen skal begynne.

Brukere kan nå også dele estimert tidspunkt for ankomst med familie, venner og kollegaer med et lite trykk eller dele ved hjelp av Siri. Mottaker kan følge fremgangen på kartet, og Kart-appen gir mottaker en oppdatert estimert ankomsttid hvis det blir større forsinkelser.

Brukere kan trygt og lett rapportere om ulykker, farer eller fotobokser langs veien ved å si til Siri at «det er en ulykke lenger fremme» eller «det ligger noe i veibanen». Brukere kan til og med rapportere inn at hendelser på kartet har blitt fjernet – alt mens de holder blikket på veien.

Kart-appen kan også hjelpe sjåfører med visse elbiler med å planlegge turer som inkluderer stopp for lading, ved å analysere høydeforskjeller og andre faktorer langs ruten.

De som tar kollektivtrafikk, kan lettere finne stasjoner og holdeplasser i nærheten og feste favorittruter.

Via Apple