MAC: På tide å få et gjensyn med Mac-en. Foto: Apple
MAC: På tide å få et gjensyn med Mac-en. Foto: Apple

Apple-lansering bekreftet

Siste strømmefest fra Apples gamle hovedkvarter, der vi formodentlig endelig får nye Mac-erer. Og: "One more thing"?

Publisert Sist oppdatert

Apple har sendt ut invitasjoner til et event den 27. oktober. Dette er en bekreftelse på intens rykteaktivitet i senere tid, der alle piler peker mot nye Mac-maskiner. 

Hei igjen

Som sedvanlig er det fristende å spå i små hint Apple deler ut gjennom tekst og bilder på selve invitasjonen, og det er kanskje spesielt ordlyden “Hello again” som bekrefter Mac-lanseringen. Dette peker selvfølgelig tilbake til den første Mac-lanseringen i 1984, med de kjente promo-bildene med ordene Hello på skjermen i slyngskrift. 

Det skal ikke stikkes under en stol at det er så lenge siden Apple har oppdatert enkelte Mac-modeller at man simpelthen må fraråde å gå til anskaffelse av disse. Apple har heller ikke tatt i bruk de nyeste Kaby Lake Intel-brikkene ennå, selv om tapet fra dette er betraktelig mindre.

Alt i alt er det mange maskiner man kan håpe på blir oppdatert: Mac Pro, iMac, MacBook Pro, eventuelt MacBook og et tynt håp for MacBook Air også (selv om mye tyder på at dens dager er talte). 

Blant de mer eksentriske ryktene er muligheten for en liten integrert OLED-skjermrad øverst til erstatning for funksjonstastene. Denne vil bli berøringssensitiv, og kan styre ulike funksjoner alt etter som hvilke apper som er åpne.

Apple Campus 2

Dette Apple-eventet blir antakelig det aller siste fra dagens hovedkvarter, før man flytter ut til det nye romskipet som er under ferdigstilling i Cupertino. Det er riktignok en stund til dette er ferdig, men det nye store auditoriet vil etter alt å dømme være klart til å ta imot publikum ved neste store begivenhet i 2017.

Du finner Apples direkte-strøm på nettsidene deres her, inkludert en ICS-adresseoppføring for å få en påminnelse i kalenderen. Eventet er live klokken 19:00 norsk tid.