OS: Støtte for macOS High Sierra (Foto: VMWare)
OS: Støtte for macOS High Sierra (Foto: VMWare)

Ny generasjon OS-virtualisering for Mac

Både VMWare og Parallels oppdaterer sine virtualiseringsløsninger for fremmede operativsystemer for Mac slik det de er klare for kommende macOS High Sierra.

Publisert Sist oppdatert

Apples årlig forestående høstoppdatering av operativsystemer er rett rundt hjørnet, med macOS High Sierra som seneste versjon.

En Mac kan startes direkte i Windows, takket være Apples BootCamp-assisten som gjør et slik oppsett enkelt. Men en virtualisering av operativsystem gjennom en programvareløsning gjør at man slipper å omstarte maskinen, noe mange vil foretrekke da man kanskje bare trenger tilgang til ett og annet program fra et annet system i ny og ne, eller å kunne teste egne løsninger på flere OS samtidig.

Virtuelt

Nytt operativsystem gir nye muligheter, og den årlige syklusen har også mange tredjeparts-utviklere slik som Parallels hevet seg på. Både deres Parallels Desktop for Mac, men også konkurrentens VMWare Fusion for Mac, kommer i oppdaterte versjoner med støtte for High Sierra.

For Parallels blir dette versjon 13 av Desktop for Mac, mens VMWare Fusion for Mac blir versjon 10. Sistnevnte betyr at man hopper over versjon 9 og går rett fra dagens 8.5 til 10 når applikasjonen lanseres senere i år.

Valgets kval

Parallels er allerede klare med sin løsning, og begge parter gir oppdagteringsrabatt for eiere av nyere versjoner. Men hvilken skal man velge? Begge parter skryter av nye og viktige funksjoner, men det er spesielt én man skal merke seg.

Begge parter støtter nyeste versjon av Windows 10, og de største og viktigste forbedringene er antakelig knyttet til stabilitet og funksjonssamsvar med denne.

Men der Parallels fortsetter å satse på OpenGL v3.0, noe de har hatt stor suksess med tidligere og også vært foretrukket løsning for brukere av grafikkintensive applikasjoner, kan VMWare nå muligens komme ut et hestehode foran ved at nye Fusion 10 nå vil satse tungt på Apples egen grafikkode kalt Metal. For eldre maskiner som ikke har støtte for Metal vil programmet falle tilbake til OpenGL.

Metal adresserer grafikkortet direkte, og vil antakelig også være en mer fremtidsrettet løsning. En sammenlikning vil bli interessant når begge løsninger er klare. Prismessig ligger Parallels' løsning typisk på halve prisen av  VMWares. 

Du kan lese mer om Parallels Desktop for Mac v13 her, og VMWare Fusion for Mac v10 her. Sjekk ut en promo-video for Fusion for Mac nedenfor.