Foto: Apple
Foto: Apple

WWDC23: Skjer'a?

Én uke igjen - blir det AR-headset? Og hva mere?

Publisert

Mandag 6. juni går startskuddet for den årlige utviklerkonferansem hos Apple.

WWDC23 foregår i løpet av en knapp ukes tid, og er altså primært for utviklere. Og programvare. Men siden de først har vår oppmerksomhet, så forventes det ofte også maskinvarenyheter.

Årets heteste rykte er selvfølgelig AR/VR-headset, og diverse kodenavn og varemerkeregistreringer for operativsystemet har allerede blitt lekket.

Tilsynelatende - men ingen røyk uten ild, som det heter. Men hva som blir lansert er høyst usikkert - kanskje det bare er en annonsering, og at produktet først kommer på markedet om en stund? Blir det til å begynne med kun for utviklere eller profesjonelle? De ryktene vi har hørt om prisleiet er i hvertfall i proff-segmentet. Og hva er egentlig killer-funksjonen som gjør at dette er noe vi bare MÅ ha?

Det som vi uansett vet er at det kommer til å bli annonsering av nye operativsystem: macOS, iOS, iPadOS, watchOS, tvOS, HomePod-programvare. Og også realityOS, for de nye brillene?

OS for maskinvare vil jo kunne avhenge av nettopp maskinvare, men det kan jo alltids tenkes at det også dukker opp en ny Apple Watch, og dermed også nye funksjoner i tilhørende watchOS. Eller ny AppleTV, og så videre.

Det som derimot er på høy tid er at Apple kommer trekkende med den nye Mac Pro - her er vi på overtid. Så hva venter vi på? Nye M3-prosessorer? Er det knapphet i markedet som har forsinket prosjektet, eller er det bare den forsinkede effekten av pandemien vi ser?

Og mens vi er inne på spekulasjoner rundt maskinvare så kan vi jo også nevne ryktene om en ny MacBook Air 15-tommer, ny iMac og muligens også Mac Studio.

Snakkes om en uke!