NR 2: Det vanskelige andrealbumet (Foto: Apple) 

Apple Watch 2 kommer innen årsskiftet

En masse ny funksjonalitet vil gjøre oppgraderingen mer attraktiv for utendørs trening.

Publisert Sist oppdatert

En rekke maskinvare-oppdateringer står for døren for Apple, inkludert ny iPhone. Men også ny versjon av Apple Watch kan ventes i løpet av inneværende år.

Ryktet om en oppgradering av Apples smartur er det aksjeanalytiker Ming-Chi Kuo fra KGI Securities som står for, og han har ofte rett.

Ett, to, ett, to

Formmessig skal det hele være nokså likt dagens modell. Det betyr ikke at det ikke blir designmessige endringer, men de er formodentlig mindre. Dog vil den overordnete størrelsen bli omtrent som før. 

Men i tillegg til teknikken som finnes i dagens modell skal det også bli plass til en GPS-mottaker og et barometer. Gode nyheter for dem som trener utendørs, ikke minst med tanke på høydemåleren som vil avlaste GPS-bruken. For å få plass til disse vil man slanke selve displayet. 

16 nm SoC

Mer regnekraft må rimeligvis til, og der skal TSMC bidra med en Apple-designet SoC-brikke på deres 16 nm-prosess.

Men også batteriet skal bli større. Det kommer godt med, for GPS krever strøm selve om lokasjons-tjenester kan avlastes med en iPhone eller ved å justere intervallene. Men større batteri i dette tilfellet vil kanskje også bety lengre batterilevetid.

Frittstående?

LTE er fremdeles et uavklart punkt, og vil muligens ikke finne veien til Apple Watch før i 2017. Men straks dette forefinnes vil det bety at smarturet ikke lengre er avhengig av kontakt med storebror iPhone og følgelig kan stå på egne ben (og armer).

Via Macrumors