Foto: AURA Devices
Foto: AURA Devices

Apple Watch-oppgradering

Denne armbånds-utvidelsen for Apples smartur gir deg tilgang til BIA-data fra håndleddet.

Publisert Sist oppdatert

Hils på AURA Strap 2.

Her får du data om fett, vanninnhold og muskelmasse i kroppen - såkalt BIA (bioelektrisk impedans-analyse).

En helt ny type fitness-tracker, med andre ord. Noen vil kjenne dette fra treningssentre der man kan få utført slike analyser på en spesiell type vekt. Til en viss grad får man slike data også fra smart-vekter for hjemmebruk, med noe variabel kvalitet.

Forskjellen er selvfølgelig at du alltid har den med deg. Dataene tas ikke kontinuerlig, men aktiveres ved å plassere den andre hånden mot sensoren (en elektrode) på den utadrettede delen av urremmen. Elektroden er forøvrig i kirurgisk stål, og burde dermed ikke by på utfordringer for de som er sensitive mot nikkel.

I tillegg til helse-dataene kan Aura Strap 2 ved hjelp av en app også gi deg treningsråd og spore dine data over tid. Målingene kan uansett overføres til helse-appen på iOS for oversikt og historikk.

Sensoren kobles til remmen, men det er ingen fysisk forbindelse til klokken. Overføringen skjer trådløst via Bluetooth BLE. 4.2+. Enheten har også et lite knappe-batteri som sikrer strøm i omtrent et halvt år.

Du kan lese mer hos Aura Devices her. Sjekk også ut en promo-video nedenfor. Prisen for Aura Strap 2 er 149 dollar, eksklusive frakt og avgifter. Abonnement selges adskilt.

Via Aura Devices

Download on the App Store