Apple saksøker NGO Group

Apple har kunngjort at selskapet har gått til rettslige skritt mot NSO Group og dets mor-selskap.

Publisert Sist oppdatert

Sistnevnte, et israelsk selskap som selger sikkerhetsløsninger til stater, anklages for å støtte statsfinansiert spionvare som for eksempel Pegasus. USA har tidligere sortelistet selskapet under liknende påstander, for eksempel at dette åpner for stater å kunne spionere på aktivister, dissidenter og politiske motstandere.

Apple ønsker med dette (gjennom en forføyning) å blokkere NSO Group for å kunne benytte seg av enhver form for programvare, tjeneste eller maskinvare fra førstnevnte. For øvrig sies det at NSO Group er istand til å rette seg inn mot både iOS og Android-systemer.

Sikkerhet er som alltid et viktig aspekt for Apple, og med iOS 15 ble dette strammet ytterligere inn gjennom helt nye sikerhetsbarrierer (som blant annet Blast Door-teknologien). Apple viser til at Pegasus kan gi tilgang til både kamera og mikrofon på både iOS og Android-enheter. Det hevdes videre at man ikke har sett eksempler på fjern-angrep mot iOS 15-enheter, og fremhever igjen dette som et godt argument for alltid å holde telefonen oppdatert med siste versjoner av operativsystemet.

Utover dette har Apple utlovet 10 millioner dollar og eventuelle reparasjoner til organisasjoner som arbeider for cyber-sikkerhet og dets fremme.

Via Apple