I BUTIKKEN: Apple har utviklet et nytt salgskonsept for salget av Apple Watch-klokkene. (Foto: Apple)
I BUTIKKEN: Apple har utviklet et nytt salgskonsept for salget av Apple Watch-klokkene. (Foto: Apple)

Slik shopper du Apple Watch

Apples smartur kommer til Norge dette året. Men det store spørsmålet er: Blir toppmodellen i 18 karat gull å få kjøpt her til lands?

Publisert Sist oppdatert

Apples inntog i luksusvare-markedet er i full sving. Og for å presentere Apple Watch fra sin beste side strigles shoppingen med nye opplevelser og nytt design, som seg hør og bør for en urmaker. 

Det er det velinformerte nettstedet 9to5Mac som har fått tak i detaljene for hvordan Apples egne butikker oppgraderes med helt nye, «magiske» montere og salgsrutiner spesielt tilpasset de nye smartklokkene.

Hvordan salget vil bli gjennomført hos norske handelspartnere er ikke kjent, og ikke minst må man jo spørre seg om hvem som kommer til å selge (eller kjøpe?) en 42 mm Apple Watch Edition med lærrem og gullspenne til 135.000 kroner?

Magiske montere

Den mest markante forskjellen man vil se i de offisielle utsalgsstedene er de typiske trebordene som blir tilpasset med klokkeutstilling. En type bord vil ha en rekke ulike modeller med forskjellige remmer utstilt i et nedsenket midtparti. 

I tillegg vil det være bord som har spesielle utstillings- og demomodeller fremme, fastmontert i en egen holder som også har en iPad med illustrasjoner og forklaringer.

Ved siden av er det grå matter som butikkpersonalet kan bruke til å legge frem klokker på til prøving. Disse oppbevares i egne esker som låses inn i bordene. 

Apple Watch Edition

Ikke alle Apple Store-butikker vil ha alle modeller inne, som for eksempel Edition-utgavene i gull. Men Apple har organisert seg slik at disse kan bestilles til butikken med spesialbud. Godt å vite.

Om de to toppmodellene i 18 k gull blir å få kjøpt i Norge, er fremdeles uvisst, ikke minst hvor dette skulle være. Ikke hvem som helst har lyst til å sitte inne med en lagerbeholdning på ur til sekssifrede beløp, og kanskje heller ikke sikkerhetstiltakene for det.

Sannsynligvis vil Apple også stille en rekke krav til miljøet der disse urene vises frem. Kanskje det blir et samarbeid med utvalgte urmakere fremfor elektronikksjapper?

15 minutters berømmelse

I USA skal planen være at man kan booke tid til en personlig demonstrasjon med en butikkassistent i Apples egne butikker, samt i utvalgte varehus. Dette gjelder basismodellene i aluminium og stål. 

Er du i markedet for en gull-klokke signert Sir Jonathan Ive, får du litt mer tid til å bestemme deg. Og kanskje litt ekstra oppvartning, også?

Salgsstart

Forhåndssalget begynner allerede den 10. april i utlandet i de landene der klokken først kommer for salg. Norge er ikke med i første runde, men den vil bli tilgjengelig også her i løpet av inneværende år. Senest til julesalget, formodentlig - men forhåpentligvis før.   

Apple Watch kommer i to ulike størrelser, 38 og 42 mm. Du kan lese mer om de ulike modellene hos Apple her. Via 9to5Mac