RUSSISK DOM: Tiktok har brutt russisk lov ved å ikke fjerne innhold fra plattformen som oppfordret barn til å delta på støtteprotester for Aleksej Navalnyj, mener en russisk domssol.

Tiktok ber amerikansk domstol blokkere forbud mot appen

Tiktok ber en føderal domstol i USA blokkere president Donald Trumps forbud mot appen, ettersom de mener forbudet ikke er basert på sikkerhetshensyn.

Publisert Sist oppdatert

Trump har truet med å forby den svært populære kinesiskeide appen om den ikke blir solgt til et amerikansk selskap. Amerikanske myndigheter hevder brukerdata i appen er sårbare og kan utnyttes av kinesiske myndigheter.

Tiktok mener trusselen om forbud skyldes valgtaktikk framfor oppriktige bekymringer om nasjonal sikkerhet. En domstol skal torsdag avgjøre om forbudet kan bli satt i verk før rettsvesenet har vurdert et søksmål om saken.

Teknologiselskapet Oracle og handelsgiganten Walmart er blitt enige om å kjøpe seg inn i et nytt Tiktok-selskap som skal skilles ut fra det kinesiske selskapet Bytedance, men Trump sier han ikke vil godkjenne avtalen med mindre kineserne selger seg helt ut.

Tiktok har omkring 100 millioner brukere i USA.

(©NTB)