REORGANISERER: Microsoft omstrukturerer og sier opp flere ansatte i prosessen. (Foto: Computerworld).

Microsoft sier opp 1000 ansatte

Microsoft kunngjorde en ny runde med jobbkutt internt mandag morgen.

Dette rammer et ukjent antall ansatte innen kundeservice, support og salg. Kuttene kommer i tillegg til de 10.000 permitteringene globalt som Microsoft varslet 18. januar skriver GeekWire.

Microsofts regnskapsår 2023 ble avsluttet 30. juli. Det er ikke uvanlig at Microsoft omstrukturerer deler av virksomheten når det begynner et nytt regnskapsår. Selskapet bekreftet oppsigelsene som svar på GeekWires henvendelse, uten å gi detaljer.

– Organisatoriske tilpasninger og bemanningsjusteringer er en nødvendig og regelmessig del av styringen av virksomheten vår. Vi vil fortsette å prioritere og investere i strategiske vekstområder for vår fremtid og for å støtte våre kunder og partnere, sier en talsperson for Microsoft i en uttalelse.

Mange LinkedIn-innlegg kaster mer lys over kuttets natur, som retter seg mot kundestøtte og salgsjobber på tvers av team, geografiske områder og roller.

En ny innlevering til Washington State Worker Adjustment and Retraining Notification (WARN)-systemet viser 276 permitteringer – 210 i selskapets hovedkontor Redmond, Washington og kontorene i Bellevue Washington steder og 66 eksterne jobber.