PRODUKSJON: Intels fabrikk for produksjon av halvleder-løsninger i Ohio er under bygging. Prislappen er på over 100 milliarder kroner. (Foto: Intel)

Intel skal produsere Arm-prosessorer

Arm designer hovedprosessorer særlig til bruk i mobiltelefoner, men produserer dem ikke selv.

I dag er det sørkoreanske Samsung og taiwanske TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) som produserer Arm-brikker. Nå har de inngått avtale om at Intel skal produsere for Arms hovedprosessorer for mobiltelefoner og andre Arm-produkter skriver Reuters.

Intel var tidligere kongen på haugen innen halvleder-teknologi, særlig med sine hovedprosessorer. Deres satsing på mobilteknologi har ikke vært like vellykket.

Som ledd i Intels strategiske snuoperasjon har selskapet droppet egne mobilprosessorer, og åpnet for å produsere for andre brikke-selskaper. For eksempel planlegger Qualcomm, som er ledende innen brikker for smarte mobilenheter, å bruke Intels fabrikker til produksjon av kommende brikke-design.

– Det er økende etterspørsel etter datakraft drevet av digitaliseringen av alt, men til nå har kunder hatt begrensede muligheter for å designe rundt den mest avanserte mobilteknologien, sier Intel-sjef Pat Gelsinger i en uttalelse.