Foto: Apple / Aston Martin
Foto: Apple / Aston Martin

Aston Martin og Porsche først med nye CarPlay

De to luksus-merkene blir de første produsentene til å implementere Apples redesignede kjørecomputer.

Publisert

Neste-generasjons CarPlay vil kunne overta alle kjørecomputer-funksjonene på bilens ulike skjermer. 

Og som lovet har Apple kunngjort de første til å ta det nye systemet i bruk innen utgangen av dette året. Det er tyske Porsche og britiske Aston Martin som er pole position på den nye løsningen, med litt varierende utforming.

Porsche har allerede tatt i bruk deler av dette prinsippet i enkelte biler basert på dagens CarPlay. I de nye bilene vil systemet kunne overta både dashboard-displayet i tillegg til midtkonsollen og passasjerskjerm. 

De to produsentene velger å tilpasse spesielt dashboardet til sitt eget design, med design som likner på det man forventer fra selskapenes egne løsninger. 

Disse vil selvfølgelig være tilgjengelige i tillegg, for man må altså ha med seg en iPhone i bilen for å få CarPlay til å virke som kjørecomputer. Apple poengterer forøvrig at dataene fra selve bilen ikke lagres på telefonen. 

Porsche har ikke annonsert hvilke biler eller når på året 2024 at selskapet tar i bruk det nye systemet. Aston Martin er derimot klar med sine modeller: Det blir DB12 coupe og cabrioleten DB12 Volante som er pilotene.

Via Car and Driver