HØSTSLIPP: Asus lanserer nå en hel serie med nye mobilmodeller i Zenfone 4-serien. (Foto: Asus)

Asus Zenfone 4-serien norgesklar

Kameraene har hatt hovedfokus i utviklingen av Zenfone 4-mobilserien fra Asus.

Hele Zenfone 4-serien er utrustet med dobbelkamera, ikke bare toppmodellene, slik det er hos enkelte konkurrenter.

Plusser man på selfiekameraet, er det tre kameraer på alle modellene.

Serien består av i alt fem modeller som i pris strekker seg fra cirka 2.500 kroner til 8.500 kroner.

Toppmodellen

Toppmodellen er Zenfone 4 Pro til cirka 8.500 kroner. Ifølge Asus er dette den første smartmobilen som benytter tre high-end-bildesensorer fra Sony. Hovedkameraet benytter Sonys IMX362-bildesensor, og Asus hevder kameraet tar bedre bilder enn forgjengeren om natten, i dårlig lys og i områder med mye bakgrunnslys, blant annet takket være forbedret sensor og optisk bildestabilsering. Nummer-to-kameraet har 2x optisk zoom i tillegg til digital zoom som til sammen gir 10x zoomeffekt og som skal kunne gi portretter myk digital bakgrunn.

Supervidvinkel

Modellen som «bare» heter Zenfone 4 har samme hovedkamera som Pro-modellen, men det andre kameraet er i stedet for telezoom utstyrt med et supervidvinkelobjektiv med 120 graders bildevinkel, ypperlig til selfie-fotografering av større grupper. Prisen på denne modellen er cirka 5.000 kroner.

Begge modellene er bygd over den nyeste Qualcomm Snapdragon-mobilplattformen.

Selfie-modell

Høstens mobillansering fra Asus omfatter også en modell med ordet «Selfie» som en del av produktnavnet, Asus Zenfone 4 Sefie Pro. Asus hevder at mobilen har verdens mest avanserte selfie-kamera med Sony IMX362-bildesensor og dual pixel-teknologi for rask autofokus. Både selfie-kameraet og hovedkameraet kan ta opp video i 4K. I tillegg har mobilen et 16-megapikslers bakkamera.

Prisen på selfie-modellen er cirka 4.500 kroner.

Max for lang batteritid

I den litt lavere del av prisspekteret kommer Asus nå med to modeller kalt Zenfone 4 Max, med henholdsvis 5,2- og 5,5-tommers skjerm. Prisene er henholdsvis cirka 2.500 kroner og cirka 3.000 kroner.

«Max» refererer sannsynligvis til at disse to mobilene har særdeles lang batteritid, med batterier på henholdsvis 5.000 og 4.100 milliamperetimer. Standby-tiden er oppgitt til opptil 46 dager, taletiden opptil 40 timer, WiFi-surfing opptil 26 timer og videoavspilling opptil 22 timer.