KLART VI KAN: Elisabeth Nissen Eide er hentet inn fra Leger uten Grenser for å lede Ateas satsing på bærekraft og compliance. Sammen med selskapets leder, Michael Jacobs, vil hun sørge for mer bærekraft i Atea. (Foto: Daniel Jacobsen/ Atea)
KLART VI KAN: Elisabeth Nissen Eide er hentet inn fra Leger uten Grenser for å lede Ateas satsing på bærekraft og compliance. Sammen med selskapets leder, Michael Jacobs, vil hun sørge for mer bærekraft i Atea. (Foto: Daniel Jacobsen/ Atea)

Atea har hentet inn jurist som ny bærekraftansvarlig

Elisabeth Nissen Eide skal styrke satsingen på bærekraft.

Publisert Sist oppdatert

– Klart vi kan gjøre Norge mer bærekraftig med teknologi!

Det sier jurist Elisabeth Nissen Eide. Hun er hentet inn fra Leger uten Grenser for å lede teknologiselskapet Ateas satsing på bærekraft og compliance.

Bærekraftige valg

– Teknologi former fremtiden allerede i dag og det er nettopp med teknologi vi kan løse vår tids største utfordringer, sier Nissen Eide, og fortsetter:

– Atea har allerede jobbet lenge med blant annet smartere samfunn, sikrere verdikjeder, gjenvinning av el-avfall og mer mangfold i teknologibransjen. Samtidig så er det utrolig viktig å ha bevissthet til baksiden av digitalisering. Hva gjør vi med alle enhetene våre når vi er ferdig med dem? Hvordan kan vi som teknologiaktør bidra til bærekraft i ulike deler av samfunnet? Det er dette som gjorde at jeg hadde lyst til å jobbe i Atea, sier hun i en pressemelding fra selskapet.

Nissen Eide er utdannet jurist fra UiO og har bakgrunn blant annet som advokatfullmektig fra advokatfirmaet Haavind og Innovasjon Norge.

Hun kommer til Atea etter rollen som næringslivsansvarlig i Leger uten Grenser.

– Nå gleder jeg meg til å ta fatt på arbeidet – både internt i organisasjonen og også for å hjelpe våre kunder ta gode og bærekraftige valg, sier Nissen Eide, som begynte i stillingen i september.

Etterspørsel

Atea skriver at de skal ha merket en betydelig etterspørsel etter bærekraftige teknologiløsninger og ansvar i verdikjeden. Administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs, er derfor svært fornøyd med at Nissen Eide har takket ja til stillingen.

– Bærekraft og ansvar er nøkkelverdier for oss i Atea, og det er derfor med stolthet vi ønsker Elisabeth velkommen til selskapet. Hun har en spennende og allsidig bakgrunn – og også et brennende og smittende engasjement, som vi ser frem til å både utnytte og dele med ansatte, kunder og partnere, sier Jacobs i meldingen.