DRIFTSAVTALE: fra venstre: Gunnar Senum (Skandiabanken), Eirunn Skogen (Skandiabanken), Henning Nordgulen (Skandiabanken), Endre Valdersnes (Atea), Einar Vaage (Atea), Sveinung Trovik (Basefarm), Lars Lersveen (Basefarm) og Magnar Øyhovden (Skandiabanken). (Pressefoto)

Skandiabanken velger Atea og Basefarm

Avtalen er et steg i vekststrategien for banken i Norge etter løsrivelsen fra Skandia.

Atea og Basefarm er under to separate avtaler valgt av Skandiabanken som leverandør av it-tjenester og drift. De to leverandørene har samarbeidet om å levere et helhetlig tilbud til kunden, og inkluderer kobling mellom forretningsapplikasjoner og kontorplattform.

- De nye leverandørene passer vår moderne plattform og gir oss fleksibilitet til å utvikle nettbanken i tråd med kundenes ønsker, sier daglig leder Magnar Øyhovden i Skandiabanken i en melding.

Under sine respektive avtaler skal Atea levere drift og brukerstøtte for kontorplattformen, mens Basefarm skal drifte nettbanksystemer og forretningsapplikasjoner.

Begge avtalene har en varighet på fem år, med mulighet for forlengelse. De inkluderer også etableringsprosjekt i tillegg til driftsavtaler. Begge leveransene skal være i drift innen utgangen av 2016.