PRISVINNER: Den tenkte Oslo-innbyggeren Tim fikk Ateas pris som "Årets digitaliseringsleder". Til venstre Robert Steen fra Oslo kommune som mottok prisen av Michael Jacobs i Atea Norge. (Foto: Atea/Ketil Skogheim)

Oslo kommunes «Tim» vant pris

Atea tildelte prisen «Årets digitaliseringsleder» til Oslo kommunes pappfigur.

Publisert Sist oppdatert

Under Ateas årlige konferanse Atea Community deler selskapet ut prisen «Årets digitaliseringsleder». I år fikk Oslo kommunes tenkte Oslo-innbygger, tegneseriefiguren Tim, denne prisen.

Framtidsvisjon

Oslo kommune har konstruert figuren Tim for å kunne visualisere helt konkret hvordan de ser for seg den digitale framtiden for hovedstadens innbyggere. Ved å fortelle «Historien om Tim» blir visjonen om hvordan teknologibruken til Oslo kommune skal gjøre livet enklere og bedre for byens innbyggere tydeligere enn hva noen høytflyvende slagord i er stand til å formidle.

Dette mener altså Ateas prisutdelere er verd en påskjønnelse i form av en pris.

– Med denne prisen ønsker Atea løfte frem ledere som forstår nytteverdien av de nye teknologiske mulighetene og som best klarer å optimalisere dette i praksis. Gjennom historien om Tim har Oslo Origo vist en fremragende forståelse for verdien av å forenkle det kompliserte og slik gjøre teknologi til allemannseie, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge i en pressemelding.

Nye løsninger

Under prisutdelingen, som foregikk på Telenor Arena under Ateas Community-arrrangement, sa Jacobs at prisen deles ut til nytenking og at det derfor er helt naturlig at personifiseringen av Oslo kommunes digitaliseringsarbeid som mottar prisen i år.

– Det er skikkelig stas at Oslo kommunes Tim mottar denne prisen. Vi tar det som et tegn på at Oslo kommune er på rett spor når det gjelder å gjøre livet litt enklere for innbyggerne, sa Robert Steen i Oslo kommune da ha mottok prisen.

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet at «Vedkommende har satt brukeren som midtpunkt i all utvikling, gjennom målrettet forenkling og effektivitet av prosesser til nytte for felleskapet. Vinneren selv kaller egen ambisjon for en ‘radikal transformasjon,’ og ser på samspillet mellom mennesker og teknologi og hvordan dette løser små og store utfordringer i hverdagen.»

Det er tredje gangen Atea kårer «Årets digitaliseringsleder». Tidligere vinnere er Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen og forhenværende IT-sjef hos NAV, Torbjørn Larssen.