MINIMUMSKRAV: De statlige myndighetene i Danmark får 20 nye tekniske minstekrav til it-sikkerheten sin neste år. (Ill: Istock)
MINIMUMSKRAV: De statlige myndighetene i Danmark får 20 nye tekniske minstekrav til it-sikkerheten sin neste år. (Ill: Istock)

Betydelig Atea-avtale med Danmark

Den danske staten har inngått en rammeavtale med Atea, knapt ett år etter korrupsjonsskandalen.

Atea Danmark har vunnet en betydelig rammeavtale med den danske staten. Rammeavtalen har en varighet på tre år, og en maksimal verdi på ca 555 millioner kroner.

Under avtalen skal Atea levere konsulenttjenester og Microsoft-programvare til 25 offentlige etater og organisasjoner, inkludert det danske Forsvaret.

Avtalen gjør ifølge en pressemelding Atea til ekslusiv leverandør på Microsoft-programvare til det offentlige.

- Vår strategi er å doble markedsveksten innen maskinvare, programvare og tjenester. Denne rammeavtalen er et viktig skritt i denne strategien, sier Morten Felding, administrerende direktør i Atea Danmark. 

Avtalen ble offentliggjort 31. mars 2016, under ett år etter 13 tidligere og nåværende medarbeidere i Region Sjælland, Rigspolitiet, Atea og selskapet 3A-it ble anholdt og siktet for å ha gitt og mottatt bestikkelser på (ca) 70 millioner kroner i forbindelse med konsernets salg i regionen.

Saken er fortsatt under etterforskning, og landssjef Morten Felding er selv også siktet i saken, skriver Computerworld Danmark.