DØMT: En ansatt ved det danske Rigspolitiet ble idømt 20 dagers betinget fengsel for å ha tatt i mot en Ipad fra en Atea-selger. (Foto: Rigspolitiet)

Dom i Atea-saken i Danmark

Anke og nye opplysninger førte til betinget fengselsstraff.

Publisert Sist oppdatert

En ansatt i Rigspolitiet i Danmark ble opprinnelig frikjent for korrupsjon i Atea-saken i Danmark. Denne uken fikk vedkommende 20 dagers betinget fengselsstraff i en ankesak, melder våre kolleger i danske Computerworld.

Bare til utlån?

Den ansatte ved Rigspolitiet har vært suspendert fra jobben sin i et år på grunn av denne saken. For vedkommendes del dreier saken seg om å ha mottatt en Apple Ipad til en verdi av 6.000 danske kroner fra en Atea-selger.

I første omgang ble mannen frikjent, fordi hans forsvar for retten var at Ipad-en kun var lånt, og hadde blitt levert tilbake til Atea etter tre måneders bruk. Dette godtok retten i første instans, og frikjente mannen fra korrupsjon.

Bevis fra Apple

I ankesaken ført for Østre Landsret kom imidlertid Bagmandspolitiet opp med nye bevis som var innhentet direkte fra Apple. Den dømte hadde logget inn på enheten med Apple-id-en sin, og det hadde foregått lenge etter at Ipad-en angivelig skulle vært levert tilbake til Atea.

Dermed valgte retten å konkludere med at nettbrettet likevel ikke var på utlån, men at mannen hadde fått det for sin egen bruk. Resultatet var en betinget dom på 20 dager, noe som han har akseptert.

Forskjellsbehandling

Mannens forsvarer mener at den dømte har blitt negativt forskjellsbehandlet fordi han er ansatt i politiet.

— Det er litt overraskende at man har brukt så mange ressurser og arbeidstimer på denne saken, og det er litt spesielt hvis det er slik at har man vært ansatt i politiet skal man underlegges en skjerpet vurdering og en annen saksbehandling fra myndihetenes side, enn det man ellers ville sett, kommenterer mannens forsvarer, Andro Vrlic til den danske avisen Børsen (abonnement).