SAMARBEIDER: Torstein Håvardsrud og Gunnar Lindstøl vil sikre sikkerheten i kommunal sektor.

Buypass og Dulram samarbeider

Tilbyr sikkerhetsløsninger til kommunal sektor.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidsavtalen innebærer at Dulram skal levere totalløsninger innen elektronisk identifikasjon basert på flere av Buypass løsninger. Fokus er på sikkerhet og brukervennlighet, med kommunal sektor som en spesielt viktig kundegruppe, ifølge pressemelding

– Dulram har god kjennskap til kommunemarkedet og har høy kompetanse på sikkerhet. Samtidig er vi i Buypass en fleksibel organisasjon som har levert gode løsninger til kommunesegmentet i lang tid. Dette gir oss en unik posisjon i markedet, sier Martin Otterstad som er salgssjef i Buypass.  

Nytt lovverk

Han viser til EUs nye personvernforordning som trer i kraft i 2018 og erstatter dagens personopplysningslov i Norge. Her er kommunemarkedet i gang med å tilpasse seg den kommende forordningen, som stiller strengere krav til tilgangskontroll og håndtering av informasjon:

– I dag kan hverdagen bli komplisert for mange ansatte i kommunal sektor på grunn av mange passord, brukernavn og flere systemer å forholde seg til. Samarbeidet mellom Dulram og Buypass bidrar til å rydde opp. Med individuelt tilpassede id-kort ivaretas både sikker tilgang til lokalt nettverk og tilgang til offentlige tjenester på høyeste sikkerhetsnivå i samme løsning.

Samarbeidet betyr at Dulram skal tilby flere løsninger for elektronisk identifisering utviklet av Buypass:

 – Denne avtalen gir oss et bredere utvalg av tjenester og kompletterer porteføljen vår innen identitetshåndtering, sier daglig leder i Dulram Torstein Håvardsrud, som mener smartkortløsningen fra Buypass på sikkerhetsnivå 4 gir deres tjenester en ekstra dimensjon som er spesielt viktig for kundene i kommunemarkedet.

Dulram er basert i Drammen og jobber primært mot offentlig sektor og mot «it-bevisste» private bedrifter på Østlandet.Selskapet omsatte i 2015 for 58,6 millioner, og ble med det en gasellebedrift.

Buypass leverer løsninger for elektronisk identifikasjon, elektronisk signatur og betaling. Selskapet har i dag over 2,4 millioner kunder i Norge og omsetter for omlag 200 millioner.