VIKTIG SKRITT VIDERE: Håvard Gjelsdokk ser avtalen som viktig for Palette Software etablering i det norske markedet. (Foto: Creative Commons)

P2P til Statens vegvesen

Palette Software og Canon Norge leverer "Purchase-to-Pay"-løsning.

Publisert Sist oppdatert

P2P (Purchase-to-Pay)-løsningen som Palette Software skal levere med Canon Norge som underleverandør, skal automatisere hele prosessen fra et innkjøpsbehov oppstår i organisasjonen til varen er mottatt og faktura er betalt, ifølge en pressemelding.

Løsningen dekker Statens vegvesen sitt ønske om en samlet løsning med fokus på sporing, kontroll og automatisering – som tar for seg prosessen fra innkjøp til betaling.

– De ønsket en løsning som kunne erstatte de to eksisterende løsningene for henholdsvis fakturahåndtering og bestilling, og løsningen måtte være tilpasset flere ulike plattformer, som pc, nettbrett og smarttelefoner, forteller Håvard Gjeldokk, norsk salgsdirektør for Palette Software.

Reduserer ressursbruken

Den nye løsningen skal sikre bedre og enklere innkjøp og bidra til å redusere ressursbruken. Den skal hjelpe Statens vegvesen med å redusere antall leverandører, sikre bedre samsvar med kontrakter og betingelser og gi høyere kvalitet. Fakturahåndteringen skal bli mer effektiv gjennom automatiserte prosesser og gi bedre etterlevelse av regelverk.

– Dette er en viktig kontrakt for etableringen av Palette i det norske markedet og ikke minst i forhold til det strategiske samarbeid med Canon, sier Gjeldokk videre. Palette er etablert med kunder i rundt 50 land og fikk kontor i Oslo 2015.

– Statens vegvesen søker å ta større kontroll over og effektivisere prosessen fra innkjøp til betaling, redusere sine kostnader ved å digitalisere og automatisere kjerneprosesser. Dette er kjerneområder for Canon Information Management, sier Svein-Erik Myhr, som er forretningsutvikler i Canon Norge, som takker for tilliten Statens vegvesen gir Palette og Canon.