VERDIFULLT: Amerikanerne ser stor verdi i Vewd Software. (Foto: Vewd)

Kjøper norsk programvare-selskap for 1,1 milliard

Det amerikanske selskapet Xperi har kjøpt opp Vewd Software for 109 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,1 milliarder norske kroner.

– Vi er veldig glade for å bli med i Xperi-familien og ser frem til å kombinere erfaringen, ferdighetene og størrelsen til begge virksomhetene så vi kan levere nye innovative løsninger til kundene våre. Sammen kan vi levere enda mer engasjerende opplevelser til millioner av seere globalt som liker TV-serier, sport og film, sier Aneesh Rajaram, administrerende direktør i Vewd.

INNOVASJON: Aneesh Rajaram, som er administrerende direktør i Vewd, er glad for at Vewd og Xperi sammen kan gi enda bedre seer-opplevelser. (Foto: Vewd)

Vewd har hovedkontor i Oslo og er en av verdens største leverandører av programvare for hybride TV-løsninger og OTT (over-the-top). Det vil si løsninger for å distribuere TV direkte til seere over internett. I tillegg til OTT-programvare for produsenter av Smart-TV-er og set-top-bokser, lager Vewd også programvare til blant annet underholdnings­systemer i biler.

Programvaren leveres i mer enn 30 millioner smart-TV-er og andre enheter hvert år. Totalt er Vewd Smart TV Solutions installert i mer enn 450 millioner enheter fra selskaper som Amazon, Commscope, Hisense, Nintendo, Sagemcom, Skyworth, Sony, Swisscom, TCL, TPV Phillips og Vestel.

Skaper nye muligheter

Oppkjøpet vil etablere Xperi som en ledende uavhengig plattform for strømming av medieinnhold, gjennom sin Tivo-merkevare, og verdens største uavhengige leverandør av Smart TV-mellomvare. Transaksjonen vil også gi Xperi tilgang til en installert base på nesten 15 millioner enheter i Europa.

– Vewds globale rekkevidde og ekspertise innenfor det å lage løsninger som støtter innholdseiere, TV-produsenter og SoC-partnere når de tar i bruk mellomvare og OS-løsninger på tvers av ulike enheter er utrolig verdifull for oss. Dette gir oss enda flere inntektsmuligheter når vi utvider vår globale posisjon innenfor strømmeenheter, sier Geir Skaaden i Xperi.

Som en del av oppkjøpet vil Xperi overta 275 ansatte fra Vewd. Ledelsen i Vewd vil fortsette å lede virksomheten, og bli integrert i Xperis ledelsesstruktur.