MODERNISERER: Gunnar Nybø er leder for offentlig sektor i Tieto Norge, og skal nå levere digital saks- og arkivsystem til den kommende storkommunen Lillestrøm. (Foto: Arkivfoto)

Svensk etat velger Tieto

Tieto har inngått en avtale med Myndigheten för Säkerhet och Beredskap.

Publisert Sist oppdatert

Myndigheten för Säkerhet och Beredskap (MSB), som har inngått avtalen med Tieto, er ansvarlig for spørsmål om samfunnssikkerhet, offentlig sikkerhet, beredskap og sivilforsvaret, ifølge en pressemelding. Avtalen gjelder tjenester innen informasjonshåndtering og gjelder for to år med opsjon om forlengelse i fire år.

Kontrakten omfatter leveranse, installasjon, konfigurering, tilpasning og implementering av dokument- og saksbehandlingssystemer og inkluderer opplæring av personal, service, support og vedlikehold. Avtalen inneholder også en opsjon for migrering av gjeldende saksbehandlingssystem.

Software Innovation-løsning

Den nye løsningen er basert på Public 360° som er utviklet av Software Innovation i Norge, og den skal gi MSB en felles og helhetlig plattform for håndtering av saker og dokumenter.

– Myndighetene står overfor flere store utfordringer, både å drive virksomheten stadig mer effektivt og samtidig introdusere nye tjenester for innbyggere og ansatte. Vi ser frem til å hjelpe MSB med å modernisere sin it-støtte på dette området og er glade for at vår kunnskap innen dokumenthåndtering og saksbehandling bidrar til effektiv digitalisering, sier Gunnar Nybø, som er leder for offentlig sektor i Tieto Norge.