LEGALTECH: Lexly hadde sine første nettbaserte tjenester oppe og gå allerede i 2007. Fra venstre daglig leder Jørgen Jynge i Seland, Rödl & Partner og Erik Nordenborg i Lexly. (Foto: Seland, Rödl & Partner)

Nordisk legaltech-gigant gjør første avtale i Norge

Seland, Rödl & Partner inn i samarbeid med legal tech-selskap Lexly.

– Vi har sett at utvikling av legal tech i Norge har skutt fart i noen år. Når vi har fått en så stor og erfaren aktør med på laget, er vi trygge på at dette er det riktige grepet nå. Både markedet og vi er modne for det, sier Jørgen Jynge, daglig leder i Seland, Rödl & Partner i en pressemelding.

Lexly har drevet med nettløsninger for juridiske tjenester siden 2007.

Senker terskelen

Seland, Rödl & Partner skal i første omgang være den eneste innholdsleverandør for legal tech-selskapet Lexlys norske avdeling.

– Våre arbeidsmetoder forandrer seg ikke, vi er innholdsleverandør og skal utarbeide det juridiske materialet i den norske nettløsningen. Lexly tilbyr juridisk rådgivning digitalt, men i det saken blir kompleks, sendes kunden til oss, og vi jobber videre sammen, sier Jynge.

– Lexly senker terskelen for folk som trenger juridisk bistand, og vil gjøre kundegruppen vår større og bredere. Dette er en ny og enklere måte å komme i kontakt med oss på, sier han.

Jussen er for alle

Den norske nettløsningen skal lanseres i løpet av fjerde kvartal i år.

– Da vi begynte å snakke med Seland, Rödl & Partner fikk vi en god følelse. Mange tror juss er eksklusivt og vanskelig tilgjengelig. Vi ser det ikke sånn. Jussen er til for alle, og Seland, Rödl & Partner har akkurat samme innstilling. Vi kan hjelpe hverandre gjensidig med å bringe det budskapet ut til kundene, sier Erik Nordenborg, som skal jobbe med Lexlys avdeling i Norge.