UTSKRIFT: Bærekraft blir stadig viktigere for innkjøp hos it-selskaper. (Foto: Epson)

Bærekraft påvirker valg av utskriftsteknologi

Ny rapport viser vendring i prioriteringer for bedrifter som verdsetter bærekraft.

Publisert Sist oppdatert

En IDC-rapport utarbeidet for Epson viser at blekkskrivere har forbigått laserskrivere som foretrukket utskriftsteknologi blant virksomheter.

IDC Info Snapshot-rapporten anslår en årlig etterspørselsnedgang på 2,6 prosent for laserskrivere frem til 2025 i Europa sammenlignet med etterspørselsvekst på syv prosent for blekkskrivere. Dette drives frem av it-avdelingers fokus på mer klimavennlig kontorutstyr.

– Mindre strømforbruk gir ikke bare lavere kostnader, men også mindre utslipp. Effekten fra én skriver er liten, men reduserte utslipp fra hundrevis, kanskje tusenvis i en global skriverflåte, har stor betydning for samfunnet, sier Jon Dahl i Epson Norge.

Mer miljøvennlige

Rapporten viser at 65 prosent av it-beslutningstakere i Europa planlegger å bruke opptil halvparten av it-budsjettet på anskaffelse av mer bærekraftige produkter og tjenester. Og 78 prosent av dem anser nå blekkskrivere som mer miljøvennlige enn laserskrivere.

Beregninger Epson har gjort viser at hvis alle virksomheter i Europa hadde byttet til blekkskrivere, ville energibesparelsen vært nok til å drive 507 000 husstander. Det ville også gitt en besparelse på minst 221 000 tonn avfall og CO2-reduksjon tilsvarende volumet som absorberes av rundt 27 millioner trær på et år.