BANKEN PÅ ARMEN: Ny teknologi åpner for nye typer banktjenester, mener Revolut. (Pressefoto: Revolut)

Angriper norske banker

Bank-alternativet Revolut åpner nå norgeskontor og lover å være en forkjemper for smarte banktjenester.

Revolut er et fintech-selskap som tilbyr app-baserte betalingsløsninger der mobilen i praksis blir den nye banken. Via mobilen kan man til og med kjøpe og selge kryptovalutaer, ifølge pressemeldingen fra Revolut.

Selskapet ble etablert av to tidligere bankansatte i London for tre år siden, fundamentert på en overbevisning om at bankvesenet er kraftig overbemannet og teknologisk tilbakestående. Nye oppstartfirmaer kan levere svært konkurransedyktige betalingsløsninger basert på ny teknologi, mener Revolut-gründerne.

10.000 norske kunder

Allerede før åpningen av norgeskontoret har Revolut 10.000 registrerte brukere her til lands, uten å ha tatt i bruk betalt markedsføring. Målet er å doble tallet på norske kunder innen årsskiftet, heter det i pressemeldingen fra Revolut.

På sikt har Revolut som mål å bli det som selskapet betegner som «verdens første virkelig globale bank», som lar kundene åpne en lokal bankkonto på smarttelefonen sin på under to minutter, uavhengig av hvilket land man bor i.

Det nye Revolut-kontoret i Oslo skal ledes av Espen Myklebust.

Ifølge pressemeldingen skal norske kunder få åpnet en app-basert konto på et par minutter

NORGESSJEF: Espen Myklebust er utpekt til leder for Revoluts norgeskontor. (Pressefoto: Revolut)

Videre skal man kunne sende internasjonale pengeoverføringer gratis, holde og veksle 24 valutaer i appen til interbank-kurs og handle avgiftsfritt i over 150 valutaer med et kontaktløst Mastercard eller Visakort. Med et par trykk på skjermen skal man også kunne veksle kryptovalutaer og kjøpe rimelige smarttelefon- og reise-forsikringer, heter det.

Blant planene fremover er en kommisjonsfri aksjehandelsplattform som skal gjøre aksjeinvesteringer lett tilgjengelig for massene.