DIGITAL LOMMEBOK: Mobilen Samaung Galaxy 6 er klar for mobilbetaling over Samsung Pay. (Illustrasjonsfoto: Samsung)

Samsung lanserer mobilbetaling

Samsung Pay bruker NFC og egen teknologi for mobilbetaling. Løsningen presenteres for første gang under Mobile World Congress i Barcelona denne uken.

Apple har allerede sin løsning ute, og det er flere mindre aktører som er på god vei å etablere seg i det nye markedet for mobilbetaling.

Nå kommer Samsung på banen med sin Samsung Pay, mobilbetaling med NFC og egenutviklede MST (Magnetic Secure Transmission). Tjenesten presenteres for første gang på Mobile World Congress i Barcelona denne uken, og skal være klar til å brukes med eksisterende betalingsterminaler over hele verden. 

Samsung Pay lanseres i samarbeid med Mastercard og Visa, og det koreanske teknologiselskapet jobber for å så med andre partnere på laget, som American Express, Bank og America, Citi, Chase og Jpmorgan.

Administrerende direktør i Samsung Mobile, Jk Shin, har store forventninger og tilhørende store ord til den nye tjenesten, som han kaller både "revolusjonerende" og "game-changing".

- Samsung Pay kommer til å gjenoppfinne hvordan folk betaler for varer og tjenester, sier en begeistret Shin i en pressemelding.

Detaljer om nøyaktig hvordan denne betalingsrevolusjonen skal finne sted er ikke oppgitt, men det to ting som ikke kan betviles - mobilbetaling er på offensiven, og med over 30 millioner butikker med NFC-klare terminaler er potensialet ike å kimse av.

Samsung Pay blir tilgjengelig for kunder i USA og Korea i sommer, skal ifølge Samsung snart finne veien til Kina og Europa. 

Flere detaljer finnes på nettstedet samsungmobilepress.com.