TETT PROGRAM: Allerede flere timer før avgang fra Oslo, var seminarprogrammet i gang. (Foto: Stig Øyvann)
TETT PROGRAM: Allerede flere timer før avgang fra Oslo, var seminarprogrammet i gang. (Foto: Stig Øyvann)

Databasefest på fjorden

Nordens største Oracle-konferanse foregår akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

Akkurat nå er mange av landets Oracle-eksperter i samme båt, nærmere bestemt Kiel-ferga. Der setter Oracle User Group Norway (OUGN) både norske og utenlandske databaseeksperter stevne, under organisasjonens årvisse vårseminar. Dette arrangementet går av stabelen på ferga for åttende gang i år, og OUGN kan notere seg for en stadig økende oppslutning, og begeistringen var stor da Computerworld tok turen innom før avgang torsdag.

Omfattende program

For de deltakerne som stiller opp for å få faglig påfyll, er det ingen ting å si på seminartilbudet OUGN har satt sammen. Programmet inneholder åtte parallelle spor, med overskriftene Middleware, Apps, Core technology, Java, Strategy and more, BI/DWH/Big Data og Database development. Til sammen skal over hundre presentasjoner gjennomføres for de mer enn 350 deltakerne.

IVRIGE: Mer enn 350 deltakere var klar for faglig fjordcruise torsdag.
IVRIGE: Mer enn 350 deltakere var klar for faglig fjordcruise torsdag.

- Jeg er litt Oracle-nerd, og vil gjerne skvise inn så mange presentasjoner som mulig. I morgen begynner vi allerede klokken halv ni, og siste presentasjon er ferdig klokken syv. Men det er klart at folk orker ikke å gå på presentasjoner hele tiden, men da er det mulig å gjøre andre ting, forteller Øyvind Isene, den entusiastiske lederen av OUGN.

- Vi vet at mange kommer for å få faglig påfyll, og for dem er presentasjonsprogrammet viktig. Men nettverksbygging og å treffe igjen folk, og det å kunne sparre med eksperter er også veldig viktig for andre. Det er ikke alle her som går på presentasjoner, men det er helt kurant, legger han til.

VELKOMMEN: Lederen i OUGN, Øyvind Isene, ønsket velkommen.

Internasjonal oppmerksomhet

Isene er også tydelig stolt over hvilken posisjon Vårkonferansen har fått. Den er godt kjent utenfor landets grenser, og han forteller at i Oracle-miljøene utenfor Norge omtales den bare som «the boat conference».

Det er tydeligvis mange som liker dette formatet, både blant deltakerne og de som holder presentasjoner og innlegg. Isene forteller at det er omlag 60 foredragsholdere på arrangementet, og blant disse er litt over halvparten utenlandske. Når OUGN åpner for forslag til foredrag neste utgave av seminaret, mottar organisasjonen mange tilbud, gjerne fem i slengen fra foredragsholdere som åpenbart ønsker veldig sterkt å få være med på fjorden.

Den samme tendensen registrerer Isene også blant de vanlige deltakerne.

- Vi har også fått en stadig økende andel av utenlandske deltakere. Det kommer folk fra Portugal, Tyskland, Nederland og Belgia, og de kommer igjen år etter år, forteller han.

Han mener at det er en kombinasjon av det faglige innholdet, formatet og deltakende bedrifter som har vært nøkkelen til arrangementets suksess.

ENGASJERT: Første foredrag ble levert av en svært engasjert Roar Thon fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM).

- Jeg tror at vi har funnet en god match i Norge. Vi er den største Oracle-konferansen i Norden - i Danmark, Sverige og Finland finnes det ingen ting som kan sammenlignes. Vi er ganske stolte av konferansen vår, slår Isene fast.

God støtte

OUGN er en ideell organisasjon, der enkeltpersoner og ikke bedrifter er medlemmer, og der medlemskapet er gratis. Et arrangement som Vårseminaret er naturligvis et stort løft for organisasjonen, både med tanke på arbeidet som legges ned i forkant, for ikke å snakke om det økonomiske.

Derfor er det naturligvis viktig at sponsorer er på plass, og for dette arrangementet består listen av hele 16 selskap som kjenner sin besøkelsestid. På toppen av denne lista finner vi naturligvis Oracle selv, som hovedpartner for arrangementet. Det betyr at Oracle bidrar mye til arrangementet, og ikke utelukkende økonomisk.

MESSEGULV: En del at det øverste bildekket på Kielferga er ominnredet til messegulv.

- Jeg må jo også skryte av Oracle Norge, fordi de har vært veldig trofaste og vi har et veldig godt samarbeid med dem. Samtidig som vi er en uavhengig brukerforening, er de vår største sponsor og vi kan stole på at de sender oss gode presentasjoner, hjelper oss med programmet, og de bidrar også med hjelp til å nå ut til brukerne, forteller Isene.

Det er likevel deltakerne som opptar lederen av OUGN mest på en dag som dette. Han ønsker at så mange som mulig skal bli oppmerksomme på mulighetene som ligger i et faglig nettverk i tillegg til det man har på jobben sin, der tung ekspertise kan være enkelt tilgjengelig via brukerforeninger som OUGN.

-  Det er veldig mange i miljøet som har en lidenskap for det de holder på med, og jeg ønsker at flere skal få vite om mulighetene. Jeg vet at det sitter folk som er frustrerte over teknologiske utfordringer, men det finnes folk i bransjen og i fagmiljøene som kan bidra til løsninger. For meg er dette den store verdien av konferanser som dette, ivrer Isene like før han skal på scenen for å ønske velkommen til årets utgave av OUGNs Vårseminar.

IKKE BARE ALVOR: Det er ikke bare saklig fagprat på arrangementet. Her en fire-bils kjøresimulator under opprigging på messegulvet.

Så dersom din lokale databaseadministrator ikke var å se på kontoret torsdag og fredag, og i tillegg stiller litt trøttere enn vanlig på mandag, så kan det godt tenkes at du vet årsaken nå.