DREVET AV DATA: Vellykkede bedrifter i dag er datadrevne. Det er viktig å gi brukerne enkel tilgang til verktøyene og informasjonen de trenger for å ta datadrevne beslutninger, skriver Linda Lindborg.
DREVET AV DATA: Vellykkede bedrifter i dag er datadrevne. Det er viktig å gi brukerne enkel tilgang til verktøyene og informasjonen de trenger for å ta datadrevne beslutninger, skriver Linda Lindborg.

DEBATT: Integrer systemene dine og dra full nytte av multicloud

Dårlig integrering kan det fort resultere i forsinkede prosjekter, dårlige skaleringsmuligheter og datasiloer med feil eller ubrukte data.

Publisert

Multicloud, der flere skytjenester og lagringsapplikasjoner fra forskjellige leverandører er samlet i én it-infrastruktur, kommer med et vell av alternativer for bedre fleksibilitet, uovertruffen produktivitet og økonomisk vekst. En enhetlig it-infrastruktur kan gi store besparelser for bedrifter som klarer å integrere alle plattformer. Dessverre, opplever jeg ofte at multicloud-strategier kan forårsake hodepine i form av unødvendig kompleksitet, dårlig ytelse og nettverksproblemer. Her risikerer man å sette både effektivitet og produktivitet i fare.

I dag består digitalisering gjerne av ulike offentlige og private skyløsninger, et hav av SaaS-applikasjoner, og lokale systemer. Hver it-avdeling må derfor holde tungen rett i munnen for ikke å miste oversikten. Hvis man ikke integrerer de ulike applikasjonene riktig, kan det fort resultere i forsinkede prosjekter, dårlige skaleringsmuligheter og datasiloer med feil eller ubrukte data.

Eldre it-infrastrukturproblemer

For å dra nytte av fleksibiliteten som følger med multicloud, og sikre høy kvalitet for både ansatte og kunder, trenger bedrifter en sømløs og enkel måte å koble sammen alle systemene og infrastrukturene sine på.

Linda Lindborg er salgssjef for Boomi i Norge. (Foto: Carsten Lundager)
Linda Lindborg er salgssjef for Boomi i Norge. (Foto: Carsten Lundager)

Ifølge en global undersøkelse utført av Vanson Bourne på vegne av Boomi, sliter over halvparten av alle virksomheter med å modernisere, transformere og innovere raskt nok til å holde tritt med digitaliseringen. Det er grunnleggende på grunn av deres manglende forståelse for å integrere systemene riktig, slik at både ansatte og brukere får en strømlinjeformet prosess.

Dette er spesielt tydelig i deres bruk av forskjellige verktøy som er satt sammen uten et felles brukergrensesnitt, der it-avdelingen må bytte manuelt mellom de mange plattformene når de oppdaterer applikasjoner. Dette resulterer ofte i forskjellige prosedyrer for forskjellige systemer, noe som raskt kan forvirre ansatte og skape problemer når de samme prosedyrene trekkes inn i nye systemer i skyen.

Nøkkelen til en fungerende multicloud

I stedet for å ha prosedyrer for hver enkelt del av infrastrukturen, trenger selskaper en enkelt skyintegreringsplattform som ikke er avhengig av en bestemt leverandør, og som automatisk kan koble ethvert system til en annen, uavhengig av den underliggende infrastrukturen. Det kan virke forvirrende å måtte implementere og forstå enda et system, men med riktig integrasjonsplattform blir arbeidet faktisk mindre komplisert.

Det er spesielt tre grunner til at en riktig integrasjonsplattform kan låse opp fordelene med multicloud:

1.Hastigheten på prosjekteter

En ny forretningsmulighet venter ikke på at du skal bygge inn datasettene dine. Et nytt marked venter ikke på at du skalere opp. Kundene venter ikke på at du skal levere før de går videre til en konkurrent. Dagens selskap må derfor handle raskt.

Multicloud lar deg raskt integrere nye applikasjoner i nettverket ditt og være der kundene er på deres vilkår. Alt med bare noen få klikk. Det forkorter implementeringsperiodene dine fra måneder til dager, kanskje til og med til timer. Denne typen it-plattform er derfor langt bedre egnet for de fleste smidige selskaper.

2. Skalering

Infrastrukturbehovene dine i dag samsvarer ikke nødvendigvis med dine behov i morgen. Det er hele poenget med multicloud.

Infrastrukturbehovene dine i dag samsvarer ikke nødvendigvis med dine behov i morgen. Det er hele poenget med multicloud. Du kan vokse og skalere opp når det er fornuftig for bedriften din, og spare penger på kompliserte skyløsninger når bedriften er liten. Du skal kunne starte i det små med skyprogrammene du trenger der og da, og derfra vokse til en helhetlig multicloud-databehandlingsarkitektur uten å trenge svært dyktige, dyre og dedikerte integrasjonsteam.

3. Bedre kontroll på data

Vellykkede bedrifter i dag er datadrevne. Det er viktig å gi brukerne enkel tilgang til verktøyene og informasjonen de trenger for å ta datadrevne beslutninger. Men hvordan kobler du sammen forskjellige datakilder, rydder opp i datasett og får handlingsrettet innsikt? En multicloud-plattform kan hjelpe deg med å finne og katalogisere data uansett hvor de er på en enkel og kostnadseffektiv måte med enkle lavkodeverktøy. I stedet for å utvikle tusenvis av kodelinjer for å håndtere data som må oppdateres og administreres kontinuerlig, bør multicloud-plattformen din tillate "drag and drop" av eksisterende kodesnutter som du kan bruke til raskt å designe, sikre og skalere API-er og bygge arbeidsflyter mellom programmer.

Linda Lindborg, salgssjef for Boomi i Norge