BOT: Telegram får bot for å ikke følge tysk lov. (Foto: Unsplash)
BOT: Telegram får bot for å ikke følge tysk lov. (Foto: Unsplash)

Telegram får bot på 5 millioner fra Tyskland

Har ikke fulgt tysk lov.

Publisert Sist oppdatert

Tyskland kunngjorde mandag at de utsteder bøter på 5,125 millioner euro (5 millioner dollar) mot operatørene av meldingsappen Telegram. Dette fordi appen ikke følger tysk lov. Det melder Abcnews.

Tidligere i år har Tysklands politi advart mot at meldingsappen har blitt et medium for radikalisering, brukt til å angripe politikere og forskere som har håndtert korona-pandemien.

Manglende tiltak

Operatørene av meldingstjenester og sosiale nettverk har et spesielt ansvar for å håndtere oppfordring til hat og vold på deres plattformer.

Marco Buschmann, justisminister i Tyskland

Det nåværende problemet er at Telegram verken har en ansvarlig enhet for å motta kommunikasjon fra tyske myndigheter, eller håndtering av rapportering av ulovlig innhold. Tyske myndigheter uttaler at de flere ganger har forsøkt å gi denne informasjonen til selskapet, basert i Dubai, selv om de har fått assistanse av myndigheter i De forente arabiske emirater.

– Operatørene av meldingstjenester og sosiale nettverk har et spesielt ansvar for å håndtere oppfordring til hat og vold på deres plattformer. Disse juridiske kravene og dette ansvaret kan ikke unngås ved å prøve å være utilgjengelig, sier justisminister Marco Buschmann i en uttalelse.

Selv har Telegram utnevnt en talsperson, men tyske myndigheter anser ikke dette til å være tilstrekkelig. Boten kan ankes.