PRISVINNERE: Digiplex’ Gisle M Eckhoff står i midten.(Foto: Tara Gillen Photograhy)

Miljøpris til Digiplex

Digiplex hedres for ny teknologi som bedrer energieffektiviteten i datasentre.

Publisert Sist oppdatert

DigiPlex vant Critical Environment Future Thinking Award på den årlige DCD (Datacenter Dynamics) Awards, ifølge pressemelding. Prisen hedrer innovasjon og tenkning som er med på å forme neste generasjon datasentre. Digilex fikk prisen for sitt Concert Control-system, en proprietær kontrollalgoritme som har øket energieffektivitet ved selskapets datasentre i Stockholm og Fetsund.

Reduserer kostnadene

– Energieffektivitet er en veldig viktig differensiator i denne bransjen, både av miljøhensyn og for å holde kostnadene nede for kundene. Vi er veldig stolte over at vårt Concert Control-system er anerkjent som det neste innovative trinnet innen dette feltet. Systemet gir en ytterligere energibesparelse på 10 prosent i tillegg til de besparelser som allerede er levert gjennom bruk av vår vinnende air-to-air-løsning, sier administrerende direktør Gisle M. Eckhoff i Digiplex.

Digiplex var også finalist i kategorien Sustainable Data Center for Fetsund datasenter, som er et 10MW null-karbonutslipp-datasenter bygget spesielt for Evry.

– Disse anerkjennelsene er bevis på at den nordiske regionen har kunnskap, kompetanse og klima for å kunne drive innovasjonen og skape effektive og bærekraftige datasentre. Den politiske ambisjonen og viljen til å skape et ledende miljø for datasentre i de nordiske landene, støtter en allerede sterk forretningscase. Globale bedrifter setter den nordiske regionen høyest på deres liste av lokasjoner for datasentre, avslutter Eckhoff.

 

Nye avtaler eller kontrakter? Send en mail til ITBransjen@cw.no og fortell om det. Husk bilde.