SAMFUNNSANSVAR: TCS vil satse enda sterkere på bærekraft i lokalsamfunnene i tiden framover, sier norgessjef Vikramjit Grewal.

TCS får pris for samfunnsansvar

Belønnes for satsing på etikk og bærekraft.

Publisert Sist oppdatert

Tata Consultancy Services (TCS) er for fjerde år på rad med på den prestisjetunge bærekraftindeksen Dow Jones Sustainability Index, og er for tredje år på rad blitt tildelt gullsertifisering av Ecovadis, ifølge en pressemelding.

Gullsertifikatet fra Ecovadis belønner TCS for sin helhetlige tilnærming til samfunnsansvar innenfor områdene bærekraft, arbeidsprosedyrer, drift, innkjøp og verdikjede. Ecovadis plasserer TCS blant topp én prosent i verden. TCS har siden regnskapsåret 2007-08 redusert sine co2-utslipp med 43,3 prosent og med hele seks prosent bare i fjor. 

- Jeg er stolt av å være en del av et et selskap som investerer stort i samfunnsansvar. Vi sikrer at våre forsyningskjeder og innkjøpsprosedyrer er etiske og bærekraftige ved å investere i kunnskap og ferdigheter på området, sier Vikramjit Grewal, som er administrerende direktør i TCS Norge.

Han mener anerkjennelsen kommer som følge av en strategisk og langsiktig satsning på samfunnsansvar i selskapet.

Langsiktig miljøsatsing

- For eksempel reduserte vi i TCS våre co2-utslipp med seks prosent i fjor. Dette er en langsiktig satsing som gjennomsyrer hele vårt selskap, og vi fortsetter vår satsing på bærekraft i lokalsamfunnene enda mer i tiden som kommer. Vi er et ambisiøst selskap i vekst, men vi er også fokusert på det faktum at vi har en positiv innflytelse på verden rundt oss, sier Grewal.

TCS har en tilnærming de kaller «triple bottom line». Det vil si å ha bevissthet på at både mennesker, omgivelser og fortjeneste er hovedelementer i selskapets bærekraft. TCS oppfordrer alle sine ansatte til å gjøre frivillig arbeid, og selskapet bruker kompetansen aktivt i å hjelpe lokalsamfunnet og miljøet.

Tata Consultancy Services har operert i Norden siden 1991 og har rundt 9.000 fagfolk i Sverige, Finland, Norge, Danmark.