SAMMEN I SMARTHJEMMET: Toril Nag i Lyse og William Holm i Sensio forener krefter innen velferdsteknologi. (Foto: Telecom Revy)

Sensio overtar Lyses velferdsteknologi

Først overførte Lyse sin velferdsteknologi-satsing fra Smartly til det lille selskapet Safemate. Nå blir hele denne satsingen sluset inn i Sensio der Lyse har en 15 prosent eierpost.

Publisert Sist oppdatert

Sensio overtar med dette Lyses velferdsteknologisatsing og styrker tilbudet til kommunemarkedet fra dag en.

- Et naturlig grep for å tilby løsningene våre i et nasjonalt marked som er i bevegelse fra pilotprosjekter til leveranser, sier Toril Nag, konserndirektør i Lyse.

En kommersiell havn

Siden Lyse gjennomførte en fullskala pilot med helse- og omsorgsteknologi i totalt 20 boliger med eldre i ulike livssituasjoner i 2011, har konseptet om å leve hele livet hjemme vært viktig i konsernet. I 2014 kjøpte Lyse trygghetsalarmleverandøren Safemate, og i februar ble det kjent at Lyse samlet all velferdsteknologisatsing i dette selskapet.

- Vi har lett etter en kommersiell havn for Safemate, der produkter og kompetanse bygget opp gjennom våre omfattende pilotprosjekter innen velferdsteknologi kan nå raskere ut til et nasjonalt marked. Sensio var et naturlig valg ettersom vi er medeier der, og ettersom de har vært dyktige i markedet og fått en rekke spennende kontrakter, forteller Nag.

Gjennom sine leveranser og tette samarbeid med blant annet Fredrikstad kommune har Sensio bygget verdifull erfaring med brukerstyrt innovasjon, utvikling, utrulling og drift av velferdsteknologiske løsninger.

- Mange kommuner er i disse dager ute og ser etter leveranser innen velferdsteknologiområdet. Med dette grepet ser vi oss godt posisjonert til å levere løsninger i et nasjonalt marked, sier Nag.

- Vår virksomhet som nå vil inngå i Sensio har spesialkompetanse på trygghetsalarmer, mens Sensio har den totale plattformen for velferdsteknologi, legger hun til.

Administrerende direktør i Sensio, William Holm, ser fram til å kunne ta ut et mer komplett tilbud i markedet.

- Vi har vært med å utvikle det digitale brukergrensesnittet til Lyses smarthusselskap Smartly. Det står respekt av den jobben Lyse har gjort i å tilegne seg kunnskap om brukergrupper og kompetanse de siste årene, og vi er veldig glade for at vi nå blir enda bedre rustet i et krevende nasjonalt marked på velferdsteknologi, sier administrerende direktør William Holm i Sensio.

Han legger til at overtakelsen betyr at Sensio får folk på bakken i Rogaland, et viktig marked for virksomheten.

Sensio en suksess

Sensio er et helnorsk utviklingsselskap og en av Norges mest komplette leverandører av velferdsteknologiske løsninger innenfor helse- og omsorgssektoren. Selskapet tilbyr en fleksibel og modulær plattform for helhetlig signalhåndtering, administrasjon og drift av velferdsteknologi i en kommune. Plattformen samler et univers av ulike sensorer inn i et felles system og muliggjør at utstyr, konsepter og kompetanse kan gjenbrukes på tvers av private boliger, omsorgsboliger og helseinstitusjoner.

Sensio sin plattform er i dag i drift eller på vei inn i en rekke kommuner, deriblant Fredrikstad, Oslo, Frogn, Tysvær, Fauske, Nittedal, Tromsø og Bodø. Sensio som selskap har sin opprinnelige bakgrunn innen smarthusteknologi. Med over 15 års erfaring med sensorer og sensorintegrasjoner er Sensio en nasjonalt ledende leverandør av intuitive styringssystemer for private boliger og institusjoner med flere tusen anlegg i drift.

Sensio hadde i fjor 24 millioner kroner i omsetning og 2,7 millioner kroner i resultat før skatt. Det er tredje året på rad selskapet leverer en sterk positiv bunnlinje. Safemate drev opprinnelig kun med en GPS-basert trygghetsalarm. Safemate hadde i 2015 bare 1,4 millioner i inntekter og måtte ta et tap på 5,5 millioner. I omorganiseringen av Smartly ble fire personer overført til Safemate.