SSD: Lenovo har ikke sluppet bilder av den nye 48TB-disken. Dette er en 2,5-tommers SSD fra Samsung, og brukes i Lenovos PC-er. Foto: Lenovo

Heftig SSD fra Lenovo

Utvikler lagringsmedium med massive 48TB.

Det store SSD-racet er i gang, og produsenter konkurrerer om å øke kapasiteten. Akito lanserte en 13TB SSD i januar i år, og Samsung fulgte etter med 15,36TB i mars.

Nå kommer snart Lenovos nye lagringsmedium med heftige 48TB, som utvikles i samarbeid med Seagate, Toshiba, Nxgn Data og Amphenol som en del av forskningssamarbeidet Project Spark, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Den nye disken fra PC- og serverprodusenten er ikke èn enorm SSD, men flere høykapasitets-disker samlet i èn enhet, og er omtrent dobbelt så stor som en vanlig 2,5-tommers disk.

Løsningen er naturlig nok ikke beregnet til bruk i PC-er, men kraftige database- og analyseservere som har bruk for rask disk og mye lagringsplass.

SSD-teknologien som brukes, utviklet av Project Spark, er målt til over en million IOPS (input output per second), avhengig av strømforbruk. Diskene er målt til 12GBps over PCI-Express 3.0.

Prisen for den nye 48TB SSD-en er ikke oppgitt, men det er trygt å anta at denne saken ikke på noen måte blir billig.

OPPDATERT: Også Seagate har nettopp annonsert en ny enterprise-SSD, denne med hele 60TB lagringsplass i 3,5-tommer formfaktor.