UTFORDRER ADSL-BREDBÅND: Med abonnement på 200 megabyte i mobile bredbåndspakker utfordrer Hanne Løvstad i NetCom kabelbasert bredbånd. Foto: Dag-Rune Z. Vollen.
UTFORDRER ADSL-BREDBÅND: Med abonnement på 200 megabyte i mobile bredbåndspakker utfordrer Hanne Løvstad i NetCom kabelbasert bredbånd. Foto: Dag-Rune Z. Vollen.

200 gb mobilbredbånd utfordrer ADSL

Så kom det omsider. NetCom lanserer datapakker opp til 200 GB per måned som den første av de store operatørene i Norge. Med det utfordrer de også ADSL i fastnettet.

Publisert Sist oppdatert

For 599 kroner får du 100 GB. Telenor gir bare 12 GB for samme pris og nå er det nok ikke lenge før de også kommer med nye tilbud. 200 GB-pakker koster hos NetCom 799 kroner.

Alene i 200

Den nystartete lille operatøren Banzai er den eneste som har tilbudt opp til 100 GB før. 200 GB-tilbudet er NetCom alene om.

200 GB i måneden er enorm datamengde. Normalt kan du strømme ned film eller TV i 2 timer per dag pluss annen bruk med en slik datamengde. Men sjekk selv datamengden. Den varierer sterkt vetter hvor høyoppløselig filmen eller TV-innholdet er. Det finnes mye video som drar en GB på timen.

Alternativ til ADSL

- Endelig får vi et reelt alternativ til ADSL, og med dette produktet utfordrer vi faste linjer, sier Hanne Løvstad, direktør for privatmarkedet i NetCom. - Vi opplever stadig økende etterspørsel etter mer data, og mange ønsker også mer fleksibilitet i sin bredbåndsløsning.

Med 4G Bredbånd trenger kundene bare ett bredbåndsabonnement. I tillegg til å bruke det hjemme, kan de enkelt ta det med seg når de for eksempel skal på hytta. Ruteren får du med for ei krone.

- Fleksibiliteten er også overlegen når det gjelder å komme raskt i gang, sier Løvstad. - Ruteren kan plasseres der man ønsker i huset, uavhengig av kabeluttak. Man trenger heller ikke montør for å komme i gang, det er bare å putte inn SIM-kortet og starte surfingen, uavhengig av hvor man befinner seg.