SOLGT: Og kanskje klar for partering. VMware-ansatte får merke at de er kjøpt av Broadcomm. (Foto: VMware).
SOLGT: Og kanskje klar for partering. VMware-ansatte får merke at de er kjøpt av Broadcomm. (Foto: VMware).

VMware sier opp – en kjent Broadcom-historie

Broadcom har begynt å permittere VMware-ansatte denne uken, et trekk som minner litt om hvordan det gikk da det kjøpte CA Technologies i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Broadcom sier opp ansatte i VMware, som nylig kjøpte for 61 milliarder dollar. Det er ikke overraskende for analytikere eller brukere gitt hvordan selskapets oppkjøp av CA Technologies skjedde.

Broadcom har foreløpig ikke sagt hvor mange ansatte som blir sagt opp. Basert på LinkedIn-profiler er personer med stillingstitler innen markedsføring, ingeniørfag, skysikkerhet, salg og programledelse blant dem som mister jobben.

Det var imidlertid bekymringer for hvordan Broadcom-oppkjøpet ville påvirke VMware-ansatte og produkter i god tid før oppkjøpet ble avsluttet 22. november. Etter å ha kjøpt CA Technologies for nesten 19 milliarder dollar i 2018, gjorde Broadcom noen dype kutt i bemanningen.

Flere VMware-ansatte skal allerede ha sluttet eller pensjonert seg, delvis på grunn av at de har fått med seg det som skjedde i CA Technologies etter Broadcoms oppkjøp. At det blir kraftige nedbemanninger. En kilde peker på at det er blant annet gjennom kutt i firmaer de kjøper opp de tjener på.