PÅ LUFTA: Ett trykk på knappen i formiddag, og det nye internett-exchange-operatøren DE-CIX var på lufta i Norge. (Foto: DE-CIX)

DE-CIX er på lufta i Norge

Verdens ledende Internet Exchange-operatør DE-CIX, sier i dag at selskapets to norske knutepunkter i Oslo og Kristiansand er operative. Norge er valgt som selskapets nordiske digitale base, og etableringen skjer i partnerskap med Bulk Data Centers.

Med denne etableringen vil norske og nordiske selskaper kunne dra fordel av direkte tilgang til mer enn 60 tilbydere av skytjenester, over 2.000 lokale og internasjonale nettverk, og mer enn 250 datasenter i Tyskland, Sør-Europa og USA.

Selskapet annonserte i 2021 intensjon om å etablere seg i Norden og Norge, og med denne annonseringen er nettverket operativt.

I Norge vil DE-CIX fungere som en digital hub for tilkoblinger i Norden. Det muliggjør raskere sammenkoblinger mellom lokale nettverk og lokalisering av globalt innhold, samtidig som nettverksstabilitet, skaleringsmuligheter og sikkerheten øker.

– DE-CIX er stolte over å bli en del av et av de mest avanserte digitale økosystemene i verden når vi nå etablerer vår unike sammenkoblings- og skyplattform i Norge. Vi har en klar løsning på problemene lokale bedrifter og globale aktører opplever når de skal ha kontroll på prosesser rundt forretningskritiske data og applikasjoner, og løsningen inkluderer lavest mulig responstid og høyest mulig sikkerhetsnivå, sier Ivo Ivanov, CEO i DE-CIX i en pressemelding fra selskapene.

– Vi står på kanten av en ny digital tidsalder hvor det bygges et altomfattende internett, og hvor hvert eneste millisekund teller. DE-CIX er her for å løse morgendagens databehov for små og store bedrifter, i dag, sier Ivo Ivanov, CEO i DE-CIX i en pressemelding fra selskapene, sier han.

TIlgjengelig

De helt nye DE-CIX-internettknutepunktene (IX-er) er nå tilgjengelige via Bulk Data Centers i Oslo (OS-IX) og i Kristiansand (N01 Campus), og flere lokasjoner for påkobling vil offentliggjøres fremover.

Den prisvinnende DE-CIX Apollon sammenkoblings- og skyplattformen inkluderer routing-tjenester for selskaper av alle størrelser slik at de kan få kontroll over både hybridløsninger og løsninger med flere skytjenester, i tillegg til å styre tilgang til egne data også utenfor internett. Med tilnærmingen «én tilgang, alle skytjenester, og alle nettverk» kommer DE-CIX’ såkalte InterconnectionFLEX-tjeneste til Norge.

Denne tjenesten gir selskaper en komplett sammenkoblingspakke som en helhetlig løsning for peering, skytilkobling og sammenkobling av private nettverk (PNIs).

– Vårt partnerskap med DE-CIX vil gi lokale og internasjonale kunder muligheten til å koble seg på et bredt spekter av tjenester i store markeder med enda bedre responstid enn i dag. Vi ser stadig større etterspørsel etter kostnadseffektive og bærekraftige løsninger, og med de nye DE-CIX-lokasjonene i Norden bidrar vi til å møte denne etterspørselen ved bruk av den grønneste strømmen i Europa, sier Gisle M. Eckhoff, EVP Data Centers hos Bulk Infrastructure Group i pressemeldingen.