SMARTE BYGG: Trond Bersvendsen startet i jobben dette året og er spent for fremtidens bygg. (Foto: Torgrim Melhuus, Titt Melhuus)
SMARTE BYGG: Trond Bersvendsen startet i jobben dette året og er spent for fremtidens bygg. (Foto: Torgrim Melhuus, Titt Melhuus)

Satser sterkt på automasjon i bygg med bransjeveteran

Trond Bersvendsen skal bidra til fokus på automasjon og innovative bygg i Rambøll.

Publisert Sist oppdatert

– Akkurat dette med smarte hus og smart-begrepet har etter hvert blitt et buzz-word, og som rådgivere må vi definere hva det betyr for oss, og hva vi skal bruke det til, forteller Trond Bersvendsen, i en pressemelding.

Smart-begrepet brukes gjerne i forbindelse med digitalisering, sensorteknologi og automatisering. Innenfor bygningsautomasjon så betinger og starter dette med høy grad av integrasjon mellom tekniske bygningsdeler, og innsamling av bygningsdata. Ved hjelp av datamodeller og avansert analyse kan man optimalisere og anvende disse dataene for å sikre høy bygnings- og energieffektivitet. I kjølvannet av dette kommer også behovet for et sterkt økt fokus på IKT og cybersikkerhet.

Energieffektivitet

Trond Bersvendsen skal bidra til at Rambøll finner fremtidsrettede, energieffektive og mer bærekraftige løsninger for kundene.

– Vi holder nå på å bygge opp enda mer intern kompetanse på dette, og søker nå etter flere kolleger nasjonalt med spisskompetanse på automasjon, som kan bli sentrale i tidligfaserådgivning, samt øke kapasiteten innen generell rådgivning innen automasjon og smarte hus, forteller han.

Stort nettverk i baggasjen

Trond Bersvendsen kom til Rambøll med lang erfaring bak seg som entreprenør innen elektro og automasjon, og kan derfor bidra med kontrakts forståelse og grensesnittproblematikk innenfor totalentreprise og samspill.

–Jeg har med meg erfaring fra team- og ledelsesarbeid gjennom mange år i et globalt selskap som Johnson Controls, og dermed et nettverk utenfor Norge. Med min bakgrunn fra teknisk entreprise, og i lys av dagens bratte tekniske utvikling i bransjen, ser jeg mange muligheter for Rambøll i årene som kommer, sier Trond Bersvendsen.