ØKONOMI:

BLID: Søren Hillingsøe leder Dalux Norway, og kan vise til vekst i omsetningen i Norge, om ikke annet. (Foto: Dalux)

Dalux øker salget i Norge

Danske Dalux leverer systemer for styring av byggeprosesser. Nå har Dalux Norway levert vekst i det norske salget på 36 prosent. Men driftsresultatet faller.

Mens hovedkontoret ligger i Danmark, foregår også programvareutviklingen der. Likevel viser det ferske regnskapet for det norske datterselskapet at salget har økt fra 56 millioner kroner til 76 millioner kroner.

Det tilsvarer en vekst på 36 prosent.

Men veksten har kostet. I samme periode har driftsresultatet gått fra 4,7 millioner kroner til 2,7 millioner kroner.

Fra bolig til næring

– I et presset marked for mange av våre kunder øker verdien av våre løsninger som bidrar til økt effektivitet, bedre kvalitet og ikke minst dokumentasjon, sier Norge-sjef Søren Hillingsøe i en pressemelding.

– Samtidig dekker vi bredt, så det som mistes på boligbygging kommer igjen på anlegg og næring. Dessuten merker vi som etablert aktør en større tilgang fra kunder som kanskje har prøvd seg med mindre modne løsninger som søker trygg havn hos oss og vårt konstante utviklingsfokus med brukervennlighet i sentrum, legger han til.

Han sier også at «Det er især gledelig for oss, at byggherrer i større grad er opptatt av eierskap til egne data og bedre egenkontroll i sine byggeprosjekter».

Ikke til hinder

Han viser til at forvaltere og driftere verdsetter løsninger fra Dalux som klarer å ta hånd om mange ulike nivåer av dokumentasjon samtidig som de involverer brukere og driftere av bygg, og at de digitale løsningene oppleves som en hjelp og ikke et hinder.

– Det er en tendens vi kjenner igjen fra Danmark og som vi har ventet på skulle komme i Norge også, sier Hillingsøe.

Ifølge pressemeldingen er entreprenørmarkedet stadig det største for Dalux og at de nå ser at store entreprenører viser veien for de mindre, og at dette er der de ser mest vekst.

og det er især her vi ser veksten. En tidligere oppfattelse av Dalux bare er for de store har snurt til Dalux virker og er for alle og enkelt å bruke.