12 TANKER: Det går an å ha flere tanker rundt (skrive-)hodet på én gang. Canon Imageprograf Pro-1000 er utstyrt med 12 blekktanker. (Foto: Canon)

Ny skriver for dem som selger bilder

Canon har lansert en ny fotoskriver myntet på det profesjonelle foto- og design-markedet.

Kunstskoler, grafikere, designere og profesjonelle fotografer er blant målgruppene for den nye Canon Imageprograf Pro-1000 , som kommer i salg i Norge etter årsskiftet. Ikke minst er skriveren myntet på dem som har som levebrød å selge bilder, sier Canon Norge.

Skriveren, som vil få en utsalgspris på 13.000 kroner inklusive mva, kan skrive ut i opptil A2-format, og er utstyrt med pigmentbasert blekk fordelt på i alt 12 blekkassetter.

Skriveren har også et nytt 1,28-tommers skrivehode og ny bildeprosessor.

Rød stripe

Har man sans for de små detaljer, vil man se at Imageprograf Pro-1000 har fått en rød stripe i fronten. I Canon-verdenen er det et designsignal om at produktet hører hjemme blant de litt litt dyrere kvalitetsproduktene. Fotografer vil kjenne igjen den røde stripen i form av en rød sirkel rundt Canons dyrere, profesjonelle kameraobjektiver.

Blekkfargene omfatter blant annet såkalt fotosort, matt sort, grått og fotogrått. Canon hevder at dette vil gi profesjonelle sort/hvitt-utskrifter med større tetthet i sorte felter og med ensartet glans.

I tillegg lover Canon jevne graderinger, mindre kornethet og mindre bronsering – det siste er en effekt der sorte felter får et bronseskjær sett fra visse vinkler.

Med Imageprograf Pro-1000 er det mulig å bruke Canons programtillegg Print Studio Pro og raskt skrive ut fra avanserte redigeringsprogrammer som Adobe Photoshop og Lightroom, skriver Canon i pressemeldingen.

Mange tilkoblinger – og trådløst

Det er også mange tilkoblingsmuligheter som blant annet gjør at man kan skrive ut trådløst fra pc, nettbrett, smarttelefoner og direkte fra kamera.

RØD STRIPE: Canon frir til fotoentusiaster og profesjonelle fotografer med en rød designstripe som ligner den røde sirkelen på de litt dyrere Canon-objektivene. (Foto: Canon)

Man kan også skrive ut fra nettskyen. For eksempel kan bilder som er lagret på tjenester som Dropbox og Google Drive, skrives ut direkte.

Canon Imageprograf Pro-1000 har dimensjonene 723 x 422 x 285 mm, og kan altså betegnes som ganske kompakt, selv om den kan skrive ut i opptil A2-størrelsen.