POSTEN: Det dansk-svenske postkontoret Postnord har valgt tre it-leverandører i ny rammeavtale. (Foto: June Witzoe/Postnord Logistics)
POSTEN: Det dansk-svenske postkontoret Postnord har valgt tre it-leverandører i ny rammeavtale. (Foto: June Witzoe/Postnord Logistics)

Postnord tildeler rammeavtale

Logistikkselskapets it- og outsourcingpartnere er TCS, Capgemini og HP.

Det nordiske logistikkselskapet Portnord, med omlag 38.000 medarbeidere og hovedkontor i Sverige, har underskrevet fornyet rammeavtale med tre leverandører. Avtalen omhandler it-drift, utvikling og administrasjon. 

- Vi har nå valgt tre leverandører som kan levere på våre vilkår for raskere næringsutvikling og tilgang til ny teknologi samtidig som kostnadene holdes på et lavt nivå, sier konsernsjef Joss Delissen i Postnord.

De tre leverandørene er Capgemini, Hewlett Packard og Tata Consultancy Services. 

Blant arbeidet som skal utføres er outsourcing av Postnord sine datasentre i Sverige til TCS sin nordiske nettsky. Postnord, som er en sammenslåing av de danske og svenske offentlige posttjenestene og eid av den svenske og den danske staten, skal styrke seg på e-handel. Det er denne satsningen som i hovedsak ligger bak beslutningen om å sette ut datasenter til TCS.

Rammeavtalen er dessuten en milepæl i den indiske outsourcing-kjempen, da det er den første avtalen i offentlig sektor i Norden.

Verdien for de tre leverandørene er ikke oppgitt, men det er grunn til å anta at den er betydelig. Portnord solgte tjenester for omlag 40 milliarder kroner i 2015 og leverte EBIT på 570 millioner kroner.