HAMAR: Cegal Sysco ekspanderer virksomheten til Hamar.
HAMAR: Cegal Sysco ekspanderer virksomheten til Hamar.

Mot strømmen i retning Hamar

Cegal Sysco etablerer seg på Hamar for å komme tettere på kunder og få tilgang til flere flinke folk.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare i Oslo det finnes flinke folk, de finner man også i distriktene. Lånekassen har ansatt utviklere fra hele landet for å jobbe fra hjemmekontor, og nå satser det norske it-selskapet Cegal Sysco på Hamar.

De to selskapene Cegal og Sysco fusjonerte i fjor høst og det sammenslåtte selskapet har 850 ansatte og en årsomsetning på 1,4 milliarder kroner. Ifølge en pressemelding fra selskapet, er det ikke bare tilgangen på utviklere, men også nærhet til viktige kunder i regionene som ligger bak etableringen.

– Vi ønsker å komme tettere på våre kunder, som Eidsiva, Geno, Elvia og Norsk Tipping. Samtidig seiler Mjøsregionen opp som et sentrum for energiteknologi og den pågående digitaliseringen av bransjen, sier Anders Borchsenius, Director Technology Consultants i Cegal Sysco.

– Regionen har tiltrukket seg en rekke ledende teknologibedrifter de seneste årene. At vi også etablerer oss der gjør at regionen blir enda mer attraktiv for teknologer. God kompetanse tiltrekker seg ofte god kompetanse.

Fem utviklere

Kontoret i Mjøsregionen vil være spesialisert innen fagområdene applikasjonsutvikling og datavarehus/Business Intelligence. Selskapet utlyses fem stillinger til kontoret på Hamar, innen roller som senior løsningsarkitekt, datavarehusutvikler, applikasjonsutvikler og tech lead.

Svein Frydenlund, næringssjef i Hamar kommune, ønsker selskapet velkommen til Hamarregionen og tror at konsernet vil finne seg godt til rette i et voksende IKT-miljø.

– Cegal Sysco er enda et selskap som finner sin plass i et interessant og voksende IT- og kompetansemiljø med fokus på energi. Jeg er helt sikker på at selskapet vil finne seg godt til rette her, sier Frydenlund.

– Lenge før koronapandemien har vi hatt en sterk tilflytting av høyt utdannede folk til regionen. At Cegal Sysco også etablerer seg her gjør det enda mer attraktivt å bosette seg i regionen. Jeg er helt sikker på at de vil finne kompetente folk til stillingene, sier han.