SIER OPP: Cisco uttaler at en ny runde oppsigelser denne uken ble varslet i november 2022. (Foto: Getty Images).

Cisco sier opp enda flere – sier det allerede var kjent

Sier at oppsigelsene ikke handler om å spare på kostnader, men om omstilling av organisasjonen.

Flere ansatte i nettverks- og kommunikasjonsselskapet Cisco Systems skriver på sosiale medier at selskapet nok en gang har begynt å si opp ansatte.

I en kommentar til vår amerikanske Computerworld sier Cisco at oppsigelsene som skjedde denne uken faktisk var en del av de 4100 oppsigelsene (tilsvarende omtrent fem prosent av staben) som selskapet kunngjorde i november 2022. I samme måned rapporterte Cisco også å slå en ny rekord i omsetning på 13, 6 milliarder dollar.

– De siste varslene er en del av gjenoppretting av balansen vi startet i november 2022, som inkluderte en begrenset restrukturering som påvirket eiendomsporteføljen vår og omtrent fem prosent av arbeidsstyrken vår, sier en talsperson for Cisco til Computerworld.

– Som vi sa den gangen, handler ikke dette om å spare kostnader fordi vi har omtrent like mange ansatte som vi hadde før prosessen startet. Denne rebalanseringen handler om å prioritere investeringer i vår transformasjon og møte og overgå kundenes forventninger i det stadig skiftende teknologilandskapet.

Ifølge Cisco-talsmannen vil selskapet gjøre alt det kan for å hjelpe berørte ansatte og tilby dem støtte som sjenerøse sluttvederlag.