TJENESTEVILLIG: Bjørn Uddal i Firstpoint vil leie ut hele Citrix-løsinger som en skytjeneste. Foto: Firstpoint
TJENESTEVILLIG: Bjørn Uddal i Firstpoint vil leie ut hele Citrix-løsinger som en skytjeneste. Foto: Firstpoint

Citrix til tjeneste

All it kan bli en tjeneste, og selvsagt kan infrastrukturen til Citrix settes ut i skyen. Litt meta er det jo.

Publisert Sist oppdatert

Norge er storbrukere av de ulike virtualiseringsløsningene Citrix tilbyr, fra applikasjoner til server- og virtuelle arbeidsmiljø.

Frigjøre ekspertise

Men å drive en infrastruktur med maskinvare og programvare for Citrix krever sine fagfolk. Dette vil distributøren Firstpoint gjøre noe med, for å frigjøre it-eksperter i virksomheten til andre og mer strategiske oppgaver.

Det vil tilby hele infrastrukturen som en skytjeneste. Det skal gi mer kostnadseffektiv drift, og støtte virksomhetene som vil bruke Citrix på nye felter. Dette er for eksempel å tilby ansatte sikre mobile it-tjenester, eller optimere og sikre nettverket gjennom NetScaler.

Å kjøpe tjenestene skal være så enkelt som å kunne velge tjenester fra en tjenestekatalog og garantert oppetid. Viktige komponenter i katalogen er bistand til overvåking, vedlikehold, respons ved behov, rapportering og helsesjekker. Kunden vil selv eie lisenser, programvare og infrastrukturen

Fjern eller nær

Prisingen er fast for hver bruker. Kunden kan selv velge om tjenestene skal leveres fra et eksternt datasenter hos Firstpoint, eller om Firstpoint skal fjerndrifte en eksisterende infrastruktur hos kunden.

- Mange virksomheter må investere stort for å holde Citrix-løsningen og kompetansen ved like. Vi tror det er mange som ønsker å redusere manuelle og tidkrevende oppgaver, og frigjøre sårt tiltrengt tid hos selskapets fageksperter. Dette slik at de bedre støtter behovene som virksomheten møter i en tid der kravet om digitale tjenester sprer seg som ild i tørt gress, sier Bjørn Uddal, leder for Firstpoint Oslo og en kjent Citrix-veteran i en pressemelding.

Nettskylevering av Citrix er helt nytt i Norden, men konseptet er prøvd ut i andre markeder. I Sverige samarbeider selskapet med AceIQ for å kunne betjene selv svært store kunder.

Firstpoint har selv ansatte med toppsertifisering i Citrix-løsninger som har utviklet denne tjenesten for Norden.