OPP I SKYEN: I løpet av 2022 vil 28 prosent av it-enterprise markedet være i skyen, ifølge Gartner. (Ill: Getty Images/iStockphoto)
OPP I SKYEN: I løpet av 2022 vil 28 prosent av it-enterprise markedet være i skyen, ifølge Gartner. (Ill: Getty Images/iStockphoto)

Stadig flere flytter opp i skyen

Innen 2022 vil 28 prosent av it-markedet være flyttet opp i skyen, ifølge Gartner.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en rapport fra Gartner, vil hele 28 prosent av it-enterprise-markedet være flyttet opp i skyen. Sammenliknet med dagens tilstand er det bare 19 prosent av dette markedet som nå er skybasert. I følge Gartner vil dette imidlertid stige relativt raskt frem mot 2022.

– Skiftet til mer skybasert viser at det er et stor behov for fleksibilitet og at man ser on-demand kapasitet samt pay-as-you-go-prising i skyen som en stor fordel, sier Michael Warrilow hos Gartner.

Mye penger

I følge Gartner vil det globale sky-markedet i løpet av de neste årene stige med 17,3 prosent og ende opp med en totalverdi på 206,2 milliarder dollar. I 2021 vil verdien ha steget til 278 milliarder dollar.Det er mye penger i dette markedet og foreløpig leder Amazon an i denne kampen med god margin. Den amerikanske kjempen sitter på nesten 52 prosent av det globale sky-markedet, i følge Gartner. Microsoft Azur sitter til sammenlikning på litt over 13 prosent på andre plass.