NY OPENSTACK: Red Hat Enterprise Linux Openstack versjon 6 er ute nå, med funksjonalitet for big data og NVF.

Big Data med Red Hat

Red Hat Enterprise Linux Openstack Platform er lansert i versjon 6, og nå kan kundene endelig kjøre Hadoop big data-klynger på plattformen.

Red Hat, den første og største GNU/Linux-aktøren med fokus på åpen kildekode til bedriftsbrukere har nettopp lansert versjon 6 av sin skyplattform Red Hat Enterprise Linux Openstack Platform.

Plattformen brukes av offentlige og private virksomheter av alle størrelser over hele verden, og kombinerer den desidert største skyplattformen Openstack med enterprise GNU/Linux. Den siste versjonen er basert på Openstack 10 (Juno) og kommer med nye funksjoner for datasenter og ikke minst virtualisering av nettverk (NFV) og big data.

Den beste nyheten er nok håndtering av big data via Sahara (tidligere: Savanna). Dette er en del av Openstack siden Juno, og er nå helintegrert i Red Hats Openstack 6. Med Sahara kan kundene nå kjøre Hadoop big data-klynge på plattformen. Endelig kan enterprise-trenden big data samkjøres på de to viktigste åpen kildekode-plattformene Hadoop og Openstack, til glede for mange aktører.

På nettverkssiden støtter Red Hat Openstack 6 nå IPv6, og det er nå mulig å fordele adresser på fysiske og virtuelle nettverk via nettverk-som-tjeneste funksjonaliteten i Openstack Networking (Neutron). Det skal også være forbedret funksjonalitet for redundans og stabilitet for store skybaserte produksjonsmiljøer. 

Også LDAP har fått et løft, og i versjon 6, og èn node kan nå styre flere domener og backends. 

Mer informasjon ligger ute på Red Hat sine produktsider.