INNTAR TREDJEPLASS: Huawei rasei inn på tredjeplass over verdens største mobilleverandører. Foto: Huawei

Nestbeste smarttelefonkvartal noensinne

Salget av smarttelefoner i andre kvartal er rekordhøyt.  Huawei vokser mest.

Publisert Sist oppdatert

I andre kvartal i år ble det solgt 337,2 millioner smarttelefoner. Det er 11,6 prosent opp fra samme kvartal i fjor. Det er de nye vekstmarkedene som gror og sender veksten opp.

Dette gjør andre kvartal 2015 til det nestbeste salgskvartalet for smarttelefoner noensinne, hevder IDC.

Flatt totalt

Veksten i smarttelefoner klarer ikke å kompensere for nedgangen i de klassiske telefonene. Totalt, inkludert smarttelefoner, ble det solgt 464,6 millioner mobiltelefoner i andre kvartal. Det er ned 0,4 prosent fra samme kvartal i fjor.

– Veksten i smarttelefonmarkedet er ikke bare drevet av salget til premium-modellene fra Samsung, Apple og andre. Den aller viktigste vekstfaktoren er overfloden av rimelige smarttelefoner som driver veksten i mange nøkkelmarkeder, sier Anthony Scarsella, forskingssjef i mobiltelefon-teamet hos IDC.

– Etter hvert som nedgangen fortsetter for klassiske telefoner fortsetter leverandørene å bearbeide både modne og ny vekstmarkeder med smarttelefoner med mye funksjonalitet til en lav pris.

Android og Huawei

Android er ubestridt mestselgende system, og Samsung er fortsatt største leverandør av både smarte og klassiske mobiltelefoner. Samsung har en markedsandel på 21,7 prosent i smarttelefonmarkedet.

På rankingen har Huawei gått forbi Microsoft og inntar tredjeplassen som smarttelefonleverandør. De vokste 48,1 prosent på et år og gruser alle konkurrentene i veksthastighet. Både toppmodellen P8 og konsumseriene Honor og Mate 7 driver veksten for kineserne.

Huawei leder an i en stim av kinesiske mobiltelefonleverandører som kaprer markedsandeler til høyre og venstre og fra toppen. Men IDC melder at de etter hvert følger over 200 mobiltelefonprodusenter verden rundt, flere av dem operer kun i enkelte regioner eller helt ned til enkeltland.