TINGENES INTERNETT: – IOT befinner seg i skjæringspunktet mellom telekommunikasjon og informasjonsteknologi, sier Stein André Larner hos Com 4. (Pressefoto: Com4)

Com4 vil sikre seg svensk IOT-vekst

Det norske mobilselskapet Com4 etablerer seg nå i Sverige og har som mål å ta 30 prosent av veksten på det svenske markedet.

Mange av kundene til Com4 er internasjonale, og etableringen i Sverige er et tiltak for å møte denne etterspørselen, ifølge administrerende direktør Stein André Larner i Com4.

– I Norge har Com4 på få år etablert seg til å bli det raskest voksende mobilselskapet innenfor IOT. I fjor tok vi 60 prosent av veksten for tilknyttede IOT-enheter. På sikt har vi som mål å ta samme posisjon i Sverige, mens det kortsiktige målet er å ta 30 prosent av markedsveksten, sier Larner.

Utstillingsvindu for IOT

Han mener at Skandinavia nå seiler opp som et globalt utstillingsvindu for IOT takket være en integrert it-infrastruktur, og at det gjør det viktig for Com4 å etablere seg i Sverige nå.

– Men det blir selvsagt ikke uten kamp. Som i Norge vil våre viktigste konkurrenter være de etablere og tradisjonelle mobiloperatørene, sier Larner.

Com4 er ifølge selskapet selv det eneste i Norge som kun fokuserer på mobilkommunikasjon til IOT-enheter. I fjor lanserte Com4 overskrivbare SIM-kort i sine IOT-enheter, angivelig som den første mobiloperatøren i Europa. Høy innovasjonstakt er med på å forklare selskapets suksess, heter det.